Testele COVID-19 de salivă, aprobate în școli

Testele covid de salivă au fost aprobate în școli, de CNSU. 70 de milioane de teste vor fi achiziționate într-o primă tranșă, practic câte două teste de copil și profesor pe săptămână. Aceste 70 de milioane de teste vor fi suficiente pentru următoarele 11 săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Orașul-fantomă cu peste 700 de castele din centrul Turciei. De ce a fost abandonată așezarea de 200 de milioane de dolari

După ce un test de salivă va ieși pozitiv, acesta nu va fi trecut în corona forms, adică nu va fi înregistrat la DSP. Un rezultat pozitiv la testul de salivă este urmat de un test RT-PCR sau un test rapid antigen, acesta din urmă fiind înregistrat la DSP, dacă rezultatul este pozitiv.

Peste 13.000 de elevi infectați. Marius Nistor: ”Părinții să nu mai refuze testarea”

La aproape o lună de la începerea anului şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ au deja activitatea suspendată total din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice. Aproape 280.000 de clase desfășoară cursurile în mediul online.

Rata de vaccinare este în continuare extrem de scăzută în mediul școlar, pentru că sunt doar 230.000 de elevi și 285.000 care au ales să se imunizeze. Răspunzând la chestionarele privind intenția de vaccinare, 77% dintre părinți nu își doresc să își imunizeze copiii. Președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, despre situația din școli.

”Este o situație foarte interesantă. Toată lumea și-a dorit ca școlile să fie deschise, să vadă elevii în școlile de clasă alături de profesori, numai că, în realitate, nimeni nu a înțeles că trebuie să respecte niște reguli foarte clare. Toată vara, oamenii au bântuit în stânga și în dreapta, fără mască, nerespectând nicio regulă, fără să țină cont de absolut nimic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns