Termen-limită pentru obţinerea unor plăţi în zootehnie

Micul fermier bănăţean, cu un plan bun, poate primi 15.000 de euro

Beneficiarii ajutorului naţional tranzitoriu şi a sprijinului cuplat pentru sectorul zootehnic trebuie să fie atenţi, deoarece perioada de reținere a ovinelor și caprinelor în exploatațiile cu cod ANSVSA menționate în cererea pentru subvenții depusă de crescătorii de animale la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se încheie pe data de 23 august.

Menținerea animalelor în exploatații până la această dată-limită este o condiție obligatorie pentru încasarea ajutorului național tranzitoriu din zootehnie (ANTZ) și a sprijinului cuplat zootehnic (SCZ). Efectivul de femele ovine sau caprine pentru care se solicită ANTZ trebuie să fie menţinut în exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere fără penalizări până la 23 august inclusiv, după cum precizează APIA.

Ajutorul național tranzitoriu le este plătit crescătorilor de animale din bugetul de stat. Acordarea acestui sprijin financiar pe cap de animal se face în sistem regresiv, suma plătită crescătorilor pe cap de animal scăzând în fiecare an cu circa cinci la sută.

De asemenea, animalele pentru care se solicită SCZ – ovine femele şi berbeci – trebuie să fie menţinute până la data de 23 august 2019 în exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *