Finanţări nerambursabile pentru sectorul pomicol

Pomicultorii şi entităţile specializate în procesarea sau marketingul fructelor au la dispoziţie o linie de finanţare prin care pot atrage alocări nerambursabile consistente, din fonduri europene. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat, ieri, o sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 4.2a „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Investițiile sprijinite în cadrul acestei submăsuri sunt destinate întreprinderilor de prelucrare și comercializare a fructelor, precum și marketingului produselor din fructe pentru: modernizarea și crearea de unități de procesare; introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese tehnologice; creșterea valorii adăugate a produselor din sectorul pomicol; îmbunătățirea controlului intern al calității; creșterea numărului de locuri de muncă.

Alocarea financiară pentru sesiunea despre care vorbim, care se va încheia în data de 31 ianuarie 2020, este de 26,8 milioane de euro. Solicitanții eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 4.2a sunt atât microîntreprinderile, cât şi întreprinderile mici și mijlocii şi întreprinderile mari, precum şi cooperativele și grupurile de producători care realizează investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole. Depunerea cererilor de finanțare pentru submăsura 4.2a se face online, pe site-ul online.afir.info.

Pentru informaţii detaliate legate de oportunităţile de finanţare, potenţialii beneficiari din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin şi Hunedoara pot contacta Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timişoara, cu sediul în Calea Buziaşului nr. 11 A, nr. tel. 0256. 250.200, e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.