Termen de reabilitare pentru toate clădirile din centru, la Timișoara

casa cu atlanti 2

Primarul Nicolae Robu a anunţat termenul până la care toate clădirile din centrul Timişarei trebuie să fie reabilitate: 31 octombrie 2020. Este vorba despre imobilele din cele trei pieţe principale ale oraşului (Victoriei, Libertăţii şi Unirii), astfel încât ele să arate impecabil pentru anul 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană.

CITEȘTE ȘI: Actorul Pavel Bartoș: „Pentru mine Timișoara a fost tot timpul acasă”

Robu a dat ca exemplu una dintre clădirile emblematice ale Timişoarei, Casa cu Atlanţi, situată pe strada Alba Iulia, care a fost reabilitată în cea mai mare proporţie. „Felicitări propietarului Casei cu Atlanţi! Urmaţi acest exemplul, stimaţi proprietari/coproprietari de clădiri din cele trei piețe și, de fapt, din întregul oraș! Mie nu-mi face plăcere să vă amendez sau să vă supraimpozitez, dar vă spun cu respect: cine nu a început deja să-și reabiliteze clădirea, astfel încât lucrările să poată fi finalizate până la data de 31.10.2020, va fi amendat, începând de acum, în fiecare săptămână și, în plus, pus la un impozit de şase ori mai mare! Nu ne putem juca cu imaginea orașului nostru și a țării noastre. Nu ne putem lăsa… surprinși de anul 2021, când vom fi capitală a culturii europene, cu clădirile din cele trei piețe în halul în care majoritatea sunt acum! Vă rog să înțelegeți asta, stimați concitadini! Cine își iubește orașul, cine își iubește țara înțelege, fără îndoială, inițiativa noastră! Salut prezența schelelor pe circa două treimi din frontul stradal de pe latura vestică a Pieței Victoriei (cea cu Statuia Regelui Ferdinand) și aștept ca ele să apară și pe treimea rămasă! Mă îngrijorează, însă, lipsa de reacție a proprietarilor de pe latura estică (cea cu Statuia Reginei Maria). Ei ne obligă să-i amendăm în continuare și îi vom sancționa fără menajamente! Dacă situația continuă, vom ajunge să-i executăm silit, scoțându-le proprietățile la licitație! Deși, o spun răspicat, ne-ar displăcea profund să avem de făcut așa ceva!”, este mesajul transmis de primarul Timişorei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Termen de reabilitare pentru toate clădirile din centru, la Timișoara

  1. Da si bani Robu pentru proprietatile pe care le detine statul roman in cladirile din zona ? Robu nu era mai usor ca acum 6 ani sa fi demarat un program cu fonduri europene si acuma sa fie toate reabilitate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *