Tergiversări în dosarul în care este judecat magistratul timişorean Aurelian Tomuş

În urmă cu două luni, judecătorul timişorean Aurelian Tomuş, împreună cu alte 15 persoane (printre care un agent de poliţie, un medic, un avocat şi mai mulţi oameni de afaceri), a fost trimis în judecată în dosarul traficului cu minore, un subiect care a încins prima pagină a ziarelor încă de la începutul verii.

Procurorii l-au acuzat pe judecător de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, favorizarea infractorului şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate, iar acesta a fost eliberat, ulterior, din funcţia de magistrat.

Procesul în acest caz nu a început încă, până în prezent în faţa instanţei din Timişoara discutându-se doar legalitatea măsurilor preventive impuse inculpaţilor.

În ceea ce-l priveşte pe Aurelian Tomuş, acesta se află tot sub control judiciar, potrivit ultimei decizii stabilite de judecători, măsură care a fost dispusă încă din luna iunie, în timpul cercetărilor efectuate de procurori, înainte ca acesta să fie trimis în judecată.

Alţi patru membri ai grupării infracţionale, printre care şi agentul de poliţie Ovidiu Gâţan, din Timişoara, se află în arest preventiv, trei sub control judiciar, iar restul sunt cercetaţi în stare de libertate.

Avocaţii inculpaţilor au încercat, în tot acest răstimp, să obţină, pentru clienţii lor, soluţii şi măsuri cât mai favorabile, invocând, în faţa instanţei, mai multe nereguli procedurale. În momentul de faţă, dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea unor contestaţii depuse de reprezentanţii legali ai inculpaţilor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Tergiversări în dosarul în care este judecat magistratul timişorean Aurelian Tomuş

  1. Saracul ,cat de mica si gaunoasa este inima lui . Omul acest era incapabil sa judece cauza cuiva. Nu avea cu ce ! Ghinion mare ,sa fie ajuns dosarul cuiva la mintea si moralitatea unui asemenea element ! De unde sa stim? Pe afara .i vopsit gardul ! i

Lasă un răspuns