EXCLUSIV! Paradoxul protestelor: TIMIŞORENII ar urma să aibă un CONSILIER PUTRED DE BOGAT!

Efectele străzii sunt dintre cele mai curioase. În plan local, primul demers concret a fost demisia lui Ciprian Jichici din PNL și din Consiliul Local Timișoara. La prima vedere, este un gest de onoare care ar putea aduce o oarecare satisfacție străzii, în sensul că apar rezultate, nu pentru că ar fi fost Jichici cel vizat. Bun, a plecat consilierul PNL, dar ce punem în loc?

Protestatarii vor oameni corecți, onești, sinceri și profesioniști, dincolo de orice suspiciuni. Potrivit legii, locul lui Ciprian Jichici ar trebui luat de următorul candidat aflat pe lista USL, formațiune din care făcea parte demisionarul liberal la data alegerilor.

Virgil CiobanuLista ne spune că în Consiliul Local Timișoara ar trebui să intre Virgil Ciobanu (foto). Cine este el și cu se ocupă? Potrivit declarației de avere, Ciobanu este o persoană putred de bogată: are cinci terenuri, patru apartamente (dintre care două în București), un spațiu comercial, conturi bancare generoase, colecții de numismatică și venituri uriașe.

Cei mai mulți bani îi aduce în casă soția lui Virgil Ciobanu, care este notăriță în Deta și câștigă, în fiecare an, peste trei miliarde de lei vechi, conform declarației de avere.

Chiar dacă veniturile sale nu se compară cu ale soției, cel care ar urma să fie consilier local câștiga mult peste media din economie, în jur de 6.000 de lei pe lună. În plus, Virgil Ciobanu are o funcție care nu rezonează absolut deloc cu dorințele din stradă: este șef serviciu control sănătate publică la Direcția de Sănătate Publică Timiș!

Se încadrează potențialul consilier în tiparul promovat în ultimele zile? Nici vorbă și, poate și de aceea, Virgil Ciobanu a declarat că nu crede, momentan, că va deveni consilier local: ”Eu sunt funcționar public și nu am voie să vorbesc despre politică în timpul programului. Îmi pare rău”.

Să presupunem că șeful serviciului control sănătate publică nu va intra în consiliul local. Mergem la următorul de pe listă, Ioan Mateescu. Este acesta un exponent al ”tinerilor frumoși și liberi”?

Lider PSD cu ceva vechime, Mateescu a fost șef de deconcentrată și nu la una oarecare, ci la Autoritatea Română Rutieră (ARR), promovat tot politic. E clar că nici el nu corespunde exigențelor străzii.

Hai să presupunem că, într-o criză existențială, nici acesta nu vrea să intre în consiliul local și mergem la următorul de pe listă, Iulius Jugănaru, fost director al Spitalului Județean Timișoara, din partea PNL, numit șef peste profesori universitari când el era doar asistent.

Nici acesta nu ar trece testul străzii, la o adică, fapt care ne arată două concluzii mari și late, legate una de cealaltă: în funcțiile importante au fost promovați doar persoane bogate sau recomandate de alții cu bani, iar schimbarea acestui sistem nu se poate face de azi pe mâine, ci e nevoie de multă educație, reflecție și implicare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns