Terenurile din Timişoara se împart la Bucureşti

liceul cfr

Despre posibilul schimb de terenuri între Primăria Timişoara, care ar fi trebuit să ofere spaţiul pe care-l ocupă Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” (Liceul CFR), contra terenului de pe strada Oituz, care aparţine Universităţii de Vest din Timişoara se vorbeşte de mult, de cel puţin un an de zile. Situaţia s-a inflamat când o parte dintre consilierii locali s-au opus acestui proiect de pe ordinea de zi.

Timişoara are nevoie de o parcare supraetajată

Timişoara se dezvoltată într-un ritm susţinut, iar parcul de autoturisme este într-o continuă creştere. Problema parcărilor în oraşul de pe Bega a devenit tot mai stringentă, iar construirea unora ar fi în interesul tuturor cetăţenilor.

Şcoli supraaglomerate

Aura Danielescu, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, a declarat că în ultimul timp, instituţia pe care o conduce a pierdut mai multe spaţii, fără să beneficieze de ceva în schimb. Susţinând că nu există comunicare între Primăria Timişoara şi instituţia pe care o conduce, Aura Danielescu a precizat că şi puţinele clase care mai există la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” sunt în pericol de a rămâne pe dinafară.

Inspectorul şcolar general susţine că în Timişoara sunt foarte multe unităţi de învăţământ supraaglomerate şi că în cazul unora va trebui să se cumpere containere pentru asigurarea spaţiului necesar. „În acest context, avem nevoie de toate spaţiile de învăţământ. În caz de urgenţă, am putea aduce copii în şcolile pe care le avem în centru şi să-i mutăm pe cei de la colegiile tehnice în locaţiile mai periferice. Dar acest lucru este posibil numai dacă avem aceste spaţii”, a precizat Danielescu.

O şcoală profesională de nota zece

În urmă cu aproape un an, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş a purtat discuţii cu Fundaţia româno-germană privind înfiinţarea unei şcoli profesionale în cadrul Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”. Conducerea inspectoratului susţine că s-ar fi izbit de refuzul celor de la Primăria Timişoara. La rândul său, Nicolae Robu, declară că ştie despre acest demers şi că nu se opune înfiinţării, dar că cea mai bună locaţie ar fi „Electrotimişul”, unde va asigura condiţiile optime pentru desfăşurarea procesului educativ.

Potul cel mare?

Pentru Universitatea de Vest, obţinerea unui teren atât de vast şi a clădirilor aferente poate fi considerată un câştig. Schimbul în sine, dacă luăm în calcul doar suprafaţa nu pare, la prima vedere, echitabil. Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” se întinde pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, iar spaţiul oferit la schimb e mult mai mic.

Referindu-se la această problemă, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, ne-a declarat: „Schimbul trebuia să se realizeze numai după o evaluare a celor două terenuri, iar pentru suprafaţa rămasă, noi am propus să o luăm în concesiune. Dorim ca această tranzacţie să fie echitabilă”. „Schimbul nu se poate face decât prin hotărâre de guvern”, a precizat rectorul UVT.

Viitoarea mutare

Nicolae Robu ne-a declarat că, în final, problema va fi tranşată de Ministerul Educaţiei: „Primăria predă ministerului campusul CFR, iar Universitatea de Vest, spaţiul din centru. Râmâne ca Ministerul Educaţiei să realizeze schimbul şi să emită o hotărâre de guvern”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Terenurile din Timişoara se împart la Bucureşti

  1. ce ne trebuie noua meseriasi ? facetii pe toti doctori. sprijiniti universitatea sa aiba dottori cat mai multe ore si cat mai multi studenti sa aiba ponta si foarte multi ca el unde sa predea . ce? ………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *