Ţepe date Uniunii Europene, pe bani grei! Infocentrele turistice timişene stau cu lacătul pus

infocentru infoturistic

În urmă cu câţiva ani, apăreau în judeţul Timiş precum ciupercile după ploaie infocentrele turistice. La ora actuală sunt 17 asemenea centre. Practic, primăriile care au accesat astfel de proiecte puneau la bătaie o suprafaţă de teren intravilan, iar cu bani de la Uniunea Europeană se ridicau clădiri în scopul promovării turismului. Din păcate, majoritatea acestor centre au uşile ferecate, ele funcţionând ca nişte anexe ale primăriilor.

Un funcţionar de la Primăria Coşteiu ne-a spus că infocentrul nu a prea fost vizitat de turişti, cu toate că în zonă ar fi câteva locuri care merită văzute: stăvilarul, care datează din 1750, podul construit în 1758, de austrieci, dar şi biserica de la lemn de la Hezeriş. Din păcate, cu câteva excepţii, toate aceste structuri stau cu lacătele pe ele, în loc să ofere turiştilor hărţi sau suveniruri.

Cât despre informaţii, funcţionarul primăriei ne-a precizat: „Nu ştiu dacă aceste infocentre sunt utile, pentru că în acest secol, informaţia se găseşte la un clic distanţă pe orice computer, laptop sau telefon”.

Până una alta s-au investit nişte bani în 17 centre care stau, fără să fie utilizate, iar despre schimbarea destinaţiei nici nu poate fi vorba decât după cinci ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ţepe date Uniunii Europene, pe bani grei! Infocentrele turistice timişene stau cu lacătul pus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *