Investițiile publice în derulare și în aşteptarea finanțării, în comuna Bethausen

În comuna Bethausen se află în derulare o investiție care are ca obiectiv două legături rutiere alternative, respectiv pietruirea cu macadam pentru asfaltare a două drumuri de exploatație agricolă, dintre reședința unității administrative și satele Cutina și Leucușești.

În cadrul primului dintre ele este vizat și podul de la Cutina. Lungimea totală a acestor drumuri este de șapte kilometri. Din păcate, lucrările nu au demarat, pentru că deși s-a consumat a cincea întrunire a comisiei de licitație, aceasta nu a putut desemna încă un câștigător, dintre cele patru firme participante.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), comuna timișeană a obținut, prin cele două liste ale acestuia, bani pentru patru proiecte, respectiv pentru extinderea canalizării și a rețelei de alimentare cu apă în satul Cutina, pentru un drum vicinal și un pod peste râul Gladna la Leucușești și pentru o grădiniță nouă în centrul de comună.

Tot pe PNDL, în vederea obținerii în perioada urmatoare de fonduri, administrația locală are depuse alte proiecte de infrastructură. Astfel, conform viceprimarului Doru Tripon Murariu, investițiile vizate se referă la rețele de apă-canal în satul Cliciova și la asfaltarea de străzi în Bethausen, Leucușești, Cutina și Cladova.

Cât de repede vor primi bani de la guvern aceste proiecte rămâne de văzut, important este însă că autoritățile locale au preocupări în acest sens și că, în prezent, se lucrează la intabularea străzilor, fără de care nici un proiect de modernizare nu poate fi posibil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Investițiile publice în derulare și în aşteptarea finanțării, în comuna Bethausen

  1. Bravo primăriei. Faceți ceva și in privința evoluției demografice, rata deceselor e foarte mare in raport cu cea a natalității. Chibiților voi sa nu va gândiți la prostii.

Lasă un răspuns