Tendința meteo. Vremea se răcește, iar următoarele zile vor aduce ploi

Tendința meteo. Vremea se răcește, iar următoarele zile vor aduce ploi

Tendința meteo. Vremea se răcește, iar următoarele zile vor aduce ploi

Următoarele zile vor aduce ploi și averse în mai multe regiuni, care, local, vor fi însemnate cantitativ. În același timp, vremea va intra într-un proces de răcire, iar spre sfârșitul săptămânii sunt posibile ninsori în unele zone, scrie meteoradar.ro.

În primele zile din ale săptămânii, o depresiune atmosferică va aduce ploi în zonele joase, dar și unele ninsori la munte.

Precipitațiile se vor extinde progresiv dinspre sudul țării, începând de luni dimineața, și vor cuprinde, trecător, majoritatea regiunilor.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în Timișoara? Au fost identificate 68 de locații unde se abandonează frecvent deșeuri

Luni, acestea vor fi și sub formă de aversă, iar în sudul țării nu sunt excluse câteva tunete și fulgere, pe alocuri. De asemenea, în Dobrogea, estul Munteniei și în sudul și centrul Moldovei, vântul va fi destul de puternic, cu rafale de până la 50 – 65 km/h.

Începând de marți, vremea se va răci odată cu pătrunderea unui aer mai rece dinspre nord, în timp ce precipitațiile se vor restrânge spre jumătatea estică a țării. Local, cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp în sud-estul Transilvaniei, nordul Moldovei și pe spații mai restrânse din Muntenia și Oltenia.

Se întoarce iarna?

Mijlocul lunii februarie aduce o schimbare importantă a circulației atmosferice. Un anticiclon puternic se va extinde deasupra Europei de Est, ajungând până în regiunea țării noastre.

Pe flancul sudic al acestuia va pătrunde o masă de aer polar continental, ce va determina o scădere destul de puternică a temperaturii în a doua jumătate a săptămânii, mai ales în regiunile estice și în special în Moldova.

Modelele de prognoză anticipează și unele ninsori în weekend, dar încă e prea devreme pentru a ști exact unde și cât de mult va ninge. E posibil să fie doar câteva fulguieli slabe, dar nu sunt excluse nici ninsori moderate în unele zone, mai ales prin nord-est.

Evoluția ulterioară a vremii va fi determinată, în bună măsură, și de extinderea stratului de zăpadă, care poate favoriza producerea unor inversiuni puternice de temperatură. Momentan, nu se întrevede nicio încălzire majoră, deci vremea pare să rămână destul de rece și după 20 februarie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *