Temperaturi de până la 26 de grade în următoarele două săptămâni. În Banat va fi cel mai cald

În următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi în scădere în prima parte, urmând ca în partea a doua să crească şi până la 25-26 de grade Celsius, transmit meteorologii. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Banat, Moldova şi Oltenia.

CITEȘTE ȘI: Fetiţă de 2 ani găsită înfometată în casă, lângă cadavrele părinţilor ei. Alexandra abia se mai putea ţine pe picioare (Video)

Tot în Oltenia vor fi şi averse aproape zilnic.

În Banat, temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade în prima zi, până la 18 grade în data de 15 mai. Va urma o încălzire treptată a vremii, astfel încât între 19 şi 21 mai media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 25 de grade.

CITEȘTE ȘI: Şoferii care deţin un permis auto categoria B vor putea conduce o nouă categorie de vehicule

Din data de 22 mai, media maximelor termice va fi de 24 grade iar a celor minime va varia între 9 şi 11 grade, pentru ca apoi să crească în 21 – 22 mai la 13 grade, pentru ca până la sfârşitul intervalului să scadă uşor şi să ajungă la 12 grade în ultima zi.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi importante cantitativ între 14 şi 16 mai, transmite Administraţia Naţională de Meteorogologie.

Şi în Crişana temperaturile vor fi în scădere în prima parte a perioadei, până pe 15 mai valorile diurne fiind în scădere, de la 23 la 19 grade.

Apoi, vremea va intra în încălzire, pentru ca în jurul datei de 20 mai să ajungă chiar şi la 25 de grade. În prima săptămână vor fi înregistrate variaţii, iar media lor se va situa la 9 grade, pentru ca în a doua săptămână să ajungă până la 13 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi specifică zonei, pe tot parcursul intervalului, înregistrându-se averse mai importante cantitativ între zilele 15-17 mai.

Transilvania va înregistra uşoare variaţii de temperatură până pe 19 mai, cu o medie situată între 20 şi 22 de grade. Între 19 şi 21 mai, maximele vor urca până la 23 de grade.

Variaţiile temperaturilor minime vor atinge o medie de până la 8-10 grade, iar valorile cele mai ridicate vor fi înregistrate, ca şi în celelalte zone ale ţării, în jurul datei de 21 mai. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe aproape tot parcursul intervalului, cu cantităţi mai importante de precipitaţii între 15-18 mai.

În Maramureş, până la sfârşitul primei săptămâni nu vor fi înregistrate variaţii semnificative, media fiind de 20-21 de grade, pentru ca în intervalul 18-21 mai temperaturile să crească până la 23-24 de grade. Până la sfârşitul perioadei, tendinţa va fi de uşoasă scădere, până la 22 de grade.

Minimele vor oscila între 9-10 grade, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni să crească cu valori între 11-12 grade. Vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns