Temele de vacanţă ale elevilor, din nou în discuţie

teme elevi

După ce Mircea Dumitru, ministrul educaţiei, a emis un ordin care reglementează timpul pe care elevii din ciclul primar şi gimnazial să şi-l petreacă acasă cu rezolvarea temelor, sunt încă unii profesori care nu ţin cont de această reglementare.

În câteva unităţi de învăţământ, mai ales dintre cele renumite din Timişoara, dascălii îi încarcă foarte mult pe elevi, care, la rândul lor, sunt obligaţi să înveţe acasă şi câte patru-cinci ore pe zi. Dincolo de acest aspect, acum, în preajma vacanţei, elevii de la unele şcoli s-au trezit că au primit teme pentru perioada liberă.

E adevărat, sub denumirea de teme facultative, tinerii sunt „bombardaţi” cu zeci de exerciţii. La una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din Timişoara, la ciclul gimnazial, temele de vacanţă se dau numai din caiete speciale şi nu din manuale, pentru ca dascălii să fie acoperiţi.

Cerasela BociuCerasela Bociu, directoarea Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, ne-a declarat: „Temele trebuie aplicate riguros elevilor, fără a-i suprasolicita pe copii cu exerciţii de acelaşi tip. Tinerii trebuie să-şi dezvolte anumite deprinderi. Pentru elevii care vor performanţă „dozajul” temelor este mai mare, dar un copil obişnuit nu va fi suprasolicitat”.

În ceea ce priveşte temele care se dau pe perioada vacanţelor, la „Moisil” acestea sunt facultative, cel puţin aşa susţine Cerasela Bociu.

aura-danielescu„Elevii pot exersa în perioada vacanţelor, iar pentru faptul că programa este foarte încărcată, e indicat să repete cele învăţate, să nu piardă ritmul. Dar numai dacă doresc”, a mai precizat directoarea unităţii de învăţământ.

Referitor la ordinul ministrului, Aura Danielescu, inspector şcolar general al IŞJ Timiş, a afirmat: „Sper că dascălii ştiu că trebuie să respecte un ordin de ministru. Noi nu avem cum să-i verificăm pe toţi. Dacă vor fi sesizări, vom lua măsurile care se impun”.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns