Teatrul Basca vă invită la ”Animal crossing”

Teatrul Basca vă invită la ''Animal crossing''

Teatrul Basca vă invită la ”Animal crossing”

În serile de 22 şi 23 iulie, cu începere de la ora 20, la Teatrul Basca (Piaţa Traian) vor avea loc două reprezentaţii cu spectacolul ”Animal crossing”, în regia lui Victor Drago;, nerecomandat copiilor sub 12 ani.

Pe un text de Andrei Ursu și Victor Dragoș, avându-i în distribuţie pe Ana-Maria Ursu, Costa Tovarnisky şi Robert Copot, cu o coregrafie semnată de Beatrice Maria Tudor, muzică de Mehdi Aminian şi decor realizat de Lia Pfeiffer şi George Sava, spectacolul spune povestea a doi poliţişti de frontieră.

CITEȘTE ȘI: Comerțul ambulant a luat locul chioșcurilor din Timișoara

Sandu şi Sanyi, o echipă mixtă de supraveghere pe graniţa româno-maghiară, își încep tura într-un post de pază în apropiere de Beba Veche, unde se întâlnesc granițele României cu cele ale Ungariei și Serbiei. Sandu vine de la tăiatul porcului şi îl îmbie pe Sanyi cu pomana porcului şi nişte ţuică. Frigul şi monotonia din postul de supraveghere se transformă într-o mică sărbătoare iar cei doi, prinşi de discuţie, nu observă trecerea unei refugiate decât atunci când este prea târziu.

Ideea acestui spectacol s-a născut în urma unei întâlniri dintre un actor român și unul sirian la Berlin în 2017. Cuvintele lui Hamoude ” şi un animal are mai multe drepturi decât un refugiat” s-au întipărit în mintea lui Victor Dragoș și, la întoarcerea în România, a început lucrul la textul „Animal Crossing” împreună cu Andrei Ursu.

Însăși scrierea textului a constat într-un proces inovator de co-creare, ca o improvizație teatrală liberă, ca un concert de pian la 4 mâini.

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul ”Theatre Artistic Excellence”, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *