„Te-am rugat să fii bărbat, nu fetiță!”

Consiliul Judetean Timis

Demisia publică a consilierului județean Georgeta Rus, care și-a anunțat încă de acum o lună trecerea de la PNL la PMP, i-a pus în încurcătură pe aleși la ședința în plen de miercuri.

Sesizat de excluderea din PNL a consilierei, prefectul Mircea Băcală a emis un ordin de încetare a mandatului acesteia. La începutul ședinței, însă, înainte de a se vota ordinea de zi pe care figura și validarea noului consilier județean Flavius-Nelu Iepan, Georgeta Rus le-a adus la cunoștință colegilor că excluderea ei din partid nu s-a făcut conform procedurii, astfel că a contestat-o în instanță și în scurt timp ar fi putut obține ordonanță președințială de suspendare a ordinului prefectului.

De aici încolo a ieșit o întreagă tevatură. Marian Vasile, liderul grupului PNL, a luat cuvântul și a explicat de ce fosta lui colegă trebuie să plece. Georgeta Rus i-a dat replica: „Marian, eu te-am rugat să fii bărbat, nu fetiță!”.

Printre puținii care i-au luat apărarea Georgetei Rus s-a numărat penelistul Marius Martinescu, dar aceasta a părăsit la un moment dat sala.

Validarea noului consilier județean a rămas ultima pe ordinea de zi, dar un schimb dur de replici s-a iscat între Alain Rus și președintele CJT Titu Bojin, care i-a tăiat interlocutorului microfonul.

În epilog, atunci când s-a ajuns la validarea lui Flavius Iepan, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi. Din cei 27 de consilieri județeni care au votat (secret, cu bilete și urnă), doar zece au fost de acord cu noul coleg, în timp de opt au fost împotrivă, iar nouă s-au abținut.

Titu Bojin și-a cerut scuze de la Flavius Iepan, care a așteptat preț de peste două ore votul aleșilor, declarând că votul va fi reluat, cel mai probabil, la ședința din 20 aprilie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *