Trafic infernal, poluare și zgomot peste limitele admise, în Calea Aradului

Calea Aradului 1

Traficul infernal, deficiența mijloacelor de transport în comun și insuficiența locurilor de parcare sunt punctele care descalifică una dintre cele mai bune zone ale Timișoarei.

Pe artera principală din Calea Aradului nu mai există de multă vreme oră de vârf. De dimineață până seara, mașinile rulează non-stop, iar traficul este și mai mult îngreunat din cauza autovehiculelor de mare tonaj care tranzitează zona.

În lipsa unei centuri ocolitoare, toate tirurile care intră prin partea de nord în Timișoara ajung pe Calea Aradului, fapt care conduce la o supraaglomerare a șoselei.

Cu ani în urmă, apartamentele din blocurile situate pe artera principală din zonă erau printre cele mai căutate din oraș. Astăzi, din cauza prafului și a zgomotului peste limita normală admisă, produse de autovehicule, sunt cel mai greu vandabile. Timișorenii care locuiesc pe arteră sunt disperați, în cea mai mare parte a zilei neputând să deschidă nici o fereastră.

O altă problemă a cartierului o reprezintă numărul prea mare de mașini comparativ cu locurile de parcare. În urmă cu circa 40 de ani, când au început să se ridice blocurile din zonă, parcul auto era atât de mic, încât nimeni nu și-a pus problema locurilor de parcare.

Pe o distanță de circa 200-300 de metri, rar se putea zări câte o mașină parcată în fața blocului. Astăzi, sunt și pe trotuare, iar șanse de mărire a locurilor de parcare nu există, pentru că perimetrul zonei nu permite acest lucru.

Mijloacele de transport în comun care deservesc cartierul reprezintă și ele un necaz pentru locuitorii din zonă, pentru că nu acoperă nevoile de deplasare ale acestora. De exemplu, din Calea Aradului nu se poate ajunge în cartierele învecinate decât prin rute ocolitoare, schimbând mai multe mijloace de transport în comun. La aceasta, se adaugă timpii mari de așteptare din stațiile de transport, dar și amplasarea acestora la distanțe neconvenabile față de majoritatea blocurilor din cartier.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trafic infernal, poluare și zgomot peste limitele admise, în Calea Aradului

  1. Fara centura ocolitoare si inelul IV nu se v-a scoate niciodata traficul de transit in sau prin oras pe Calea Aradului, Lipovei, Torontalui, Lugojului etc.
    Inelul IV trebuie facut pe credite, buget local si fonduri europene numai sa fie facut cat mai repede, pana la centura mai trece muuuulta apa pe Bega.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *