Taxa pe paragină devine oficială la Timişoara!

cladire istorica

Timişoara are pe teritoriul său un număr ridicat de clădiri, care prin nivelul de degradare pun în pericol sănătatea, viața, integritatea fizică și siguranța populației și/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit și a spațiilor publice urbane.

În legislaţia de specialitate există soluţii pentru ca proprietarii de clădiri să poată să acţioneze în regim de urgenţă în cazul în care construcţiile reprezintă un pericol public.

Astfel, în Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, este permisă executarea anumitor lucrări de intervenție fără autorizație de construire, cu condiția ca aceste lucrări să nu modifice structura de rezistență și/sau aspectul architectural al construcțiilor.

De asemenea, având în vedere recentele modificări legislative privind supraimpozitarea clădirilor aflate în stare avansată de degradare adoptate prin Codul fiscal, la nivelul Primăriei Timișoara va fi înființată o comisie care va inventaria aceste clădiri și va propune o metodologie de evaluare și punctare a stării de degradare în vederea supraimpozitării.

Decizia a fost luată de consilierii locali la cea mai recentă ședință în plen. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, crede că este nevoie de un imbold pentru toți proprietarii de clădiri istorice mai mult sau mai puțin părăginite, astfel încât aceștia să pună mână de la mână și măcar să le zugrăvească.

„De la 1 ianuarie 2016, noul Cod fiscal prevede că proprietarii care au clădirii degradate pot plăti impozite mai mari cu până la 500 la sută, astfel că persoana care plătește acum, de exemplu, un leu va ajunge să plătească șase lei. Nu-i de joacă!”, avertizează edilul.

Citeşte şi:

Timişoreanca Dana Roba, fosta amantă a manelistului Nicolae Guţă, rupe tăcerea! “Satana mă stăpânea şi…”

 

Poate în urma deciziei aleșilor va fi reabilitat și Palatul Mikșa Steiner (fosta Bancă de Scont) de pe strada Gh. Lazăr, o frumoasă clădire în care proprietar este, printre alții, și PNL Timiș. Imobilul a rămas aproape singurul cu fațada nerefăcută din Piața Unirii, ceea ce ne demonstrează, încă o dată, distanța lungă de la teorie la practică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *