Taxă de staţiune balneoclimaterică, în Banat! Vezi unde o vor plăti turiştii, de la 1 ianuarie

baile herculane 5

Consiliul Local al oraşului Băile Herculane s-a reunit ieri în ultima şedinţă ordinară din acest an, toate proiectele de hotărâre fiind aprobate cu unanimitate sau majoritate de voturi.

Între proiecte se numără prelungirea termenului de valabilitate a Planului Urbanistic General şi Regulamentului local de urbanism al oraşului Băile Herculane, precum şi stabilirea impozitelor şi taxelor pentru anul 2019, care la nivelul oraşului de pe Valea Cernei nu au suferit nicio modificare faţă de acest an.

Cel mai mare interes l-a stârnit proiectul de hotărâre care prevede instituirea unei taxe speciale de staţiune balneară pentru turiştii care vor fi veni în unităţile de cazare din staţiunea de pe Valea Cernei.  La şedinţă au fost prezenţi şi o parte dintre operatorii în turism din staţiune, care şi-au prezentat opiniile pe marginea acestui subiect, considerând că aceasta reprezintă o taxă în plus care va fi colectată de la turişti.

Proiectul supus aprobării a fost amendat de Mariana Molnar – membru al Consiliului Local, propunând ca această taxă să reprezinte 1 la sută din prima zi de cazare a turistului, dar nu mai puţin de 1 leu per persoană, la fiecare 6 luni să fie prezentată suma colectată, iar banii astfel adunaţi vor fi folosiţi exclusiv pentru acţiuni de promovare a Băilor Herculane.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Taxă de staţiune balneoclimaterică, în Banat! Vezi unde o vor plăti turiştii, de la 1 ianuarie

  1. La halul in care a ajuns aceasta statiune, ar trebui ca voi sa platiti taxa pentru depresia creata turistilor care vad halul de distrugere in care a ajuns biata statiune datorita escrocilor post decembrie 1989!

Lasă un răspuns