Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru a declarat marți, în exclusivitate la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați, conform digi24.ro.

„Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus Tătaru.

Într-un interviu acordat jurnalistului Adrian Cojocaru, la DigiFM, Nelu Tătaru susține că România se află în prezent într-un val patru, care este mai agresiv decât primele două, motiv pentru care sunt necesare măsuri urgente de stopare a răspândirii Covid-19.

Tătaru a spus că intenționează să îi propună premierului Cîțu să existe vaccinare obligatorie la categorii esențiale sau testare săptămânală.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a declarat Tătaru.

„În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese și numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat”, a mai spus acesta.

Vaccinare obligatorie sau testare săptămânală

Tătaru a precizat că dacă cei aflați în categoria stabilită nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal: „Se face (testarea – n.r.), în general, săptămânal. Din punctul meu de vedere stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste”.

Continuarea pe digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

  1. Eu, în calitate de pensionar, vă propun să treceți direct la eutanasierea tuturor celor în vârstă de peste 65 de ani. Că, încă de anul trecut, minți iluminate din groapa de gunoi PNL-USRPlus-UDMR visau la lagăre de… exterminare pentru vârstnici. Chipurile, spre binele lor. Am văzut și care erau cele mai frecvente focare de… Covid: case de bătrâni, spitale de psihiatrie, penitenciare. Ne-am obișnuit și cu jandarmii olteni în Piața Victoriei din Timișoara. Cu bolnavii legați de paturi și cu medici criminali. Bănuiesc că, acum, minți iluminate din haznaua guvernamentală a României planifică deja puncte ambulante de eutanasiere a bătrânilor. Paști ba, UNTOLD da! Apropo, hoardele de LGBTQ+… nu înfiază și pensionari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *