Tarifele pentru colectarea gunoiului vor creşte în toată ţara. Care este motivul

Tarifele pentru colectarea gunoiului vor creşte în toată ţara. Care este motivul

Tarifele pentru colectarea gunoiului vor creşte în toată ţara. Care este motivul

Tarifele pentru colectarea gunoiului vor creşte în toată ţara. Totul din cauza unor noi modificări legislative care prevăd colectarea separată a deşeurilor în absolut toate localităţile, dar şi construirea unor insule ecologice digitalizate, scrie antena3.ro.

Primăriile din țară vor trebui să vină cu modificări importante privind modul în care se colectează deșeurile. Pe de o parte, acestea trebuie să implementeze un sistem de gestionare pe patru fracții a deșeurilor formate din stații de transfer și stații de sortare.

CITEȘTE ȘI: Experta în șmecherii imobiliare din USR Timiș a pierdut definitiv procesul: Aida Szilagyi a făcut ilegal bloc dintr-o casă unifamilială!

Totodată, fiecare primărie va trebui să intervină în unitatea administrativ-teritorială prin montarea unor insule ecologice digitalizate, dotate cu recipiente dedicate pentru hârtie, metal, plastic sau sticlă.

Până la 1 ianuarie 2025, primăriile vor fi nevoite să implementeze colectarea separată a deșeurilor textile, dar și pe cea a deșeurilor periculoase provenite din deșeuri menajere.

Tarifele pentru toate aceste servicii de salubrizare vor fi stabilite de o singură instituție, mai exact de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Fiecare operator de salubritate publică trebuie să trimită către ANRSC o listă de prețuri pentru fiecare serviciu prestat și să spună câți bani își dorește pentru serviciul de ridicare a deșeurilor, de tratare sau de sortare, în funcție de ce serviciu prestează pentru fiecare primărie în parte.

Totodată, UAT-urile au 45 de zile la dispoziție, începând cu această lună să înceapă recalcularea tarifelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *