Dominic Fritz: „Cu o lună înainte de a deveni Capitală Europeană a Culturii, luminăm unul din simbolurile Timișoarei”

Dominic Fritz: "Cu o lună înainte de a deveni Capitală Europeană a Culturii, luminăm unul din simbolurile Timișoarei"

„Cu o lună înainte de a deveni Capitală Europeană a Culturii, luminăm unul din simbolurile Timișoarei.

La mai bine de trei decenii de când a fost deschis vizitatorilor, Parcul Botanic are în sfârșit, iluminat public. Mai mult de atât, este iluminat public inteligent, iar lucrările au fost făcute cu grijă pentru a proteja flora acestui parc emblematic”, a anunțat pe Facebook, luni seara, primarul Dominic Fritz.

Proiectul de instalare a unui sistem de iluminat inteligent, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost finalizat, urmând a fi recepționat de Primăria Municipiului Timișoara.

„Șantierul a început efectiv la finele lunii august a acestui an, după ce, împreună cu specialiștii din primărie, am făcut mai multe modificări ale proiectului astfel încât acesta să nu afecteze flora acestui parc superb al Timișoarei.

Inițial, unii dintre stâlpi ar fi trebuit construiți foarte aproape de arbori.

De asemenea, iluminatul inteligent, reglabil, ne permite să protejăm copacii existenți, pentru că și lumina prea puternică îi poate afecta. Două dintre alei, cele tranzitate mai des, vor fi iluminate mai intens, iar celelalte vor avea iluminatul diminuat.

Constructorul ne-a anunțat, azi, că lucrările au fost finalizate, cu mult înaintea termenului contractual. Va urma o perioadă de verificare și recepție a lucrărilor, iar orice problemă va fi remediată.

De azi, timișorenii se pot bucura de acest minunat parc și după apusul soarelui”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Experta în șmecherii imobiliare din USR Timiș a pierdut definitiv procesul: Aida Szilagyi a făcut ilegal bloc dintr-o casă unifamilială!

Valoarea totală a contractului a fost de 2.082.413,26 lei fără TVA. Executant – Elby Energy Projects SRL.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%, reprezentând cofinanțarea acestuia.

Foto: Facebook/ Dominic Fritz


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *