Tăriceanu așteaptă decizia ÎCCJ! DNA cere 3 ani de închisoare cu executare pentru al doilea om în stat

tariceanu

Procurorii DNA au cerut, marţi, la Instanţa supremă, o pedeapsă de trei de închisoare pentru preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, informează Antena 3. Potrivit sursei citate, Tăriceanu va fi judecat doar pentru mărturie mincinoasă.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

La termenul de astăzi, Tăriceanu cerut schimbarea încadrării juridice, din mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în mărturie mincinoasă. Procurorul DNA a cerut ca Tăriceanu să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru șeful Senatului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tăriceanu așteaptă decizia ÎCCJ! DNA cere 3 ani de închisoare cu executare pentru al doilea om în stat

Lasă un răspuns