Atenție la cireșele de import! Fructele sunt tratate cu substanțe toxice care afectează grav ficatul şi rinichii consumatorilor!

România este invadată în această perioadă de cireşe din Turcia, tratate cu substanţe toxice interzise în Uniunea Europeană (UE), care afectează grav ficatul şi rinichii consumatorilor, atrage atenţia Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Fructele, se arată într-un articol publicat pe newsar.ro, sunt tratate cu „Imazalil” și „Thiabendazon”, substanțe toxice care pot afecta ficatul și rinichii.

Dacă, totuşi, în supermarketuri, acestea sunt însoţite de recomandarea de a nu fi consumate cu tot cu coajă (foto, jos), în pieţe sunt vândute ca fiind „cireşe autohtone”, fără nici un avertisment adresat consumatorilor.

În realitate, multe provin din ţări sud-europene şi din Turcia, care nefiind stat membru al UE nu interzice tratarea fructelor cu „Imazalil” și „Thiabendazon”.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi, indiferent de unde le cumpără, să le spele foarte bine înainte de a le consuma.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Atenție la cireșele de import! Fructele sunt tratate cu substanțe toxice care afectează grav ficatul şi rinichii consumatorilor!

  1. Carrefour a raspuns acestei poze spunand ca eticheta a fost pusa gresit, si ca trebuia sa fie pentru ceva produse citrice. Au retras produsul si au inlocuit etichetele. Poate merita un update stirea asta?

Lasă un răspuns