Târgul de Paști, cu ouă și morcovi noi (galerie foto)

Tradiționalul Târg de Paști din Timișoara s-a deschis, astăzi, în Piața Victoriei, în porțiunea aflată în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane, pentru a face loc, în perioada următoare, Festivalului Timfloralis.

CITEȘTE ȘI: Fără buget, o localitate timișeană riscă să rămână fără investiţii

La această ediție, municipalitatea le oferă vizitatorilor decorațiuni noi, ceva mai elaborate și mai reușite comparativ cu alte ediții. În părculețul din preajma târgului răsar, te miri de unde, flori, iepurași, ouă și morcovi, care dau o notă de veselie și se prezintă mai puțin kitsch decât în alți ani. În schimb, căsuțele – tot cele cu care ne-am obișnuit de atâta vreme – au fost înnoite cu un singur strat de vopsea albă, cu toate că ar fi meritat mai mult.

În ceea ce privește marfa expusă, nu prea există noutăți. Găsim ouă colorate și încondeiate din lemn sau plastic, decorațiuni, gablonțuri, șlapi, oale, eșarfe și multe altele, în tonul cu care ne-am obișnuit.

CITEȘTE ȘI: Un nou post de televiziune apare în România

Dintre produsele culinare, la mare căutare de află colacii secuiești, iar dacă ar fi să luăm prețul acestuia drept etalon, trebuie să constatăm că a urcat cu rata inflației, adică a ajuns la 15 lei bucata. Una dintre variațiunile din acest an este colacul secuiesc umplut cu înghețată și fructe, la 12 lei.

Lângă una dintre căsuțele cu mezeluri poate fi admirat (ca decorațiune?) și un porc, mangalița sau mistreț, nu se știe exact.

Lumea cumpără plăcinte, mămăliguță, costiță, cârnați și cas de oaie.

Acesta din urmă costă 25 de lei kilogramul, în timp ce la magazinele de profil e doar 20 de lei, semn că se cer bani serioși pe chiria de la târg.

Dar, cum acesta vine cu tot felul de surprize pentru copii și consituie un bun prilej de plimbare prin centrul urbei, în mod sigur va fi căutat atât de locuitori, cât și de vizitatori.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns