Târg de sărbătoare în lanul cu lavandă

lavanda 2

În premieră, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș împreună cu Primăria Comunei Margina – Centrul de Informare Turistică organizează astăzi (8.06), începând cu ora 12, un târg cu vânzare de produse din județ. Este vorba atât de produse de gastronomie, cât și de meșteșugărit și altele.

CITEŞTE ŞI: La Timişoara, apartamentele s-au scumpit peste media naţională

Tot ce au mai bun satele timișene – pâine coaptă în țăst, brânză și cașcaval, miere, răchie și dulcețuri – va fi adunat în Târgul de sărbătoare de la Margina, de unde timișorenii sunt așteptați să cumpere tot ce le place. Aproape de lanul cu lavandă din împrejurimile satului, meșteri populari își vor prezenta atelierele de opincărit, olărit și împletit, iar iubitorii de natură pot face plimbări cu bicicleta sau cu căruțele. De mâncare se va ocupa o ciobăniță, pricepută la bulz și multe altele.

CITEŞTE ŞI: Un serviciu public din Timișoara este căpușat de piloase pentru că așa a zis Rodica

Vor fi organizate ateliere pentru copii și adulți și, pentru a da personalitate fiecărei ediții, aceasta se numește Târg de sărbătoare în lanul cu lavandă, pornind de la faptul că o familie de investitori a dezvoltat la Margina o întreagă afacere legată de această plantă. Astfel, doritorii se vor putea plimba prin lanul de flori, vor putea face ședințe foto și vor avea posibilitatea de a-și culege gratuit un buchet din lan. Legat de temă, vizitatorii vor beneficia de o surpriză dacă vor purta un obiect de culoare mov, tocmai pentru a sublinia tema evenimentului.

Participarea la târg este liberă, iar timișorenii care vor veni la Margina vor putea să cumpere de la producători locali certificați, pe de o parte produse derivate din lavandă, iar pe de altă parte, produse alimentare, dar și diferite obiecte meșteșugărești ale meșterilor invitați.

CITEŞTE ŞI: Vremea 10 iunie – 8 iulie 2019. Primul val de caniculă loveşte România weekendul viitor

Mai mult, copiii prezenți vor putea urmări, de la ora 16, o piesă a Teatrului de păpuși Merlin, „Povestea nouă a Scufiței Roșii”.

Scopul evenimentului este acela de a da posibilitatea tuturor timișorenilor să poată achiziționa produse de la producătorii locali din zonă, iar acestora din urmă de a-și valorifica munca, urmând ca edițiile următoare să cuprindă producători din întregul Banat și din județele învecinate.

Organizatorii menționează că evenimentul se desfășoară și dacă plouă, standurile și activitățile fiind amplasate în Căminul Cultural din Margina.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *