Tărăgănare suspectă în rezolvarea unui dosar ce conţine acuzaţia de ucidere din culpă

Comisarul-șef Florin Bolbos, reînvestit în funcția de adjunct al IPJ Timiș!

Melcul pare a avea alura unui campion la sprint, în comparație cu polițiștii care instrumentează dosarul deschis în urma morții suspecte a unui octogenar timișorean, la căminul de bătrâni Casa Samiha din Moșnița Nouă, în luna august a anului trecut.

În ediția „Renașterii bănățene” din 27 septembrie 2016, publicam articolul intitulat “Moarte suspectă într-un cămin de bătrâni de lângă Timișoara. O femeie acuză de ucidere din culpă conducerea azilului în care și-a internat părintele: <Tata a decedat după atâta tortură și neglijență!>”, în care vă prezentam contextul în care s-a produs decesul timișoreanului Ioan Ciulănescu, precum și demersurile legale inițiate de fiica acestuia, Nausica Deal, pentru ca, dacă se va demonstra că există vinovați, aceștia să își primească pedeapsa.

Citeşte şi: Legea privind conversia creditelor în franci elveţieni, la cursul istoric, declarată neconstituţională de CCR

Astfel, vă relatam atunci că timișoreanca stabilită în Marea Britanie a depus, în 20 septembrie 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, prin avocat, o plângere penală în care îi acuza de ucidere din culpă pe Tarik Al-Samnah (medicul care îi are în grijă pe bătrânii internați la Casa Samiha), Daniela Bînzar (soția medicului, colaboratoare a aceluiași centru de îngrijire) și Adalbert Ștefan Eros (președintele Asociației Casa Samiha).

Totodată, după decesul bătrânului, adică în jurul datei de 10-11 august 2016, Poliția Moșnița Nouă deschisese un dosar pentru moarte suspectă, astfel că, la un moment dat, organele de anchetă au decis conexarea celor două dosare, cel de ucidere din culpă și cel de moarte suspectă. Conform avocatului Sorin Pescarovici, cel care apără interesele fiicei decedatului, respectiva conexare a fost cam singura mișcare făcută în acest caz de… șase luni încoace!

Întrebări către IPJ Timiș

Intrigați de această pasivitate a poliției și coroborând-o cu anumite informații pe care le aveam despre statutul a două dintre persoanele împotriva cărora Nausica Deal a făcut plângerea penală, am solicitat, pe cale oficială, lămuriri din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș (IPJT).

Astfel, în 26 ianuarie, am trimis un mail pe adresa IPJT, cu următorul conținut: „Din câte am înțeles, dosarul 8450/P/2016 a fost deschis de Poliția Moșnița Nouă, pentru moarte suspectă, iar dosarul 10193/P/2016 a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru ucidere din culpă, ulterior cele două dosare fiind conexate.

În afară de această conexare, ne puteți preciza ce acte de urmărire penală s-au efectuat în acest dosar? De exemplu, dacă au fost audiate persoanele acuzate de ucidere din culpă, dacă s-a solicitat expertiza medico-legală de la IML Timișoara, respectiv dacă s-a primit această expertiză.

De asemenea, din informațiile noastre, două dintre persoanele împotriva cărora s-a făcut plângerea penală sunt sau au fost angajați în cadrul IPJ Timiș. Ne referim la președintele Asociației Casa Samiha, Adalbert Ștefan Eros, care, conform declarației de avere depuse în anul 2016, este ofițer de poliție în cadrul IPJ Timiș, precum și la Daniela Bînzar, soția medicului Tarik Al-Samnah, care, conform declarației de avere depuse în anul 2015, era agent de poliție II la Serviciul logistic al IPJ Timiș.

casa samiha

Casa Samiha din Moşniţa Nouă

Vă solicităm să ne precizați dacă cele două persoane mai sus-menționate au în continuare aceeași calitate, cea de angajați ai IPJ Timiș. Conform avocatului fiicei decedatului, dosarul în cauză s-a plimbat pe traseul Poliția Moșnița Nouă – Serviciul Investigații Criminale al IPJ Timiș – Poliția Moșnița Nouă, astfel încât întrebarea noastră este următoarea: are competența necesară șeful de post din Moșnița Nouă să facă acte de urmărire penală în acest dosar, în condițiile în care doi dintre presupușii făptuitori sunt ofițeri de poliție?”.

Ping-pong la infinit?

Acestea au fost întrebările noastre, la care, din păcate, până la ora redactării acestui articol, n-am primit nici un răspuns din partea IPJ Timiș. Între timp, am aflat, pe surse, că soția medicului Tarik Al-Samnah nu mai este agent de poliție și că, după ce IPJ Timiș a primit întrebările noastre, dosarul și-a reînceput plimbarea, ajungând, din nou, de la Poliția Moșnița Nouă la Serviciul Investigații Criminale al IPJ Timiș… Lipsă de imaginație sau de interes?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *