EXCLUSIV! Moarte suspectă într-un cămin de bătrâni de lângă Timişoara. O femeie acuză de ucidere din culpă conducerea azilului în care și-a internat părintele: ”Tata a decedat după atâta tortură și neglijență!”

Casa Samiha

Stabilită în Marea Britanie de mai multă vreme, timișoreanca Nausica Deal s-a văzut nevoită să îl încredințeze pe bătrânul ei tată, Ioan Ciulănescu, ajuns la 83 de ani și suferind de boala Alzheimer, unui centru de îngrijire specializat.

Octogenarul timișorean a ajuns, astfel, în aprilie a.c., la Casa Samiha din Moșnița Nouă, un centru de seniori care, conform celor menționate pe site-ul propriu, asigură servicii de cazare, medicale și de îngrijire personală, contra unei sume lunare. Din păcate, sejurul bătrânului la respectivul centru s-a încheiat după doar câteva luni, în dimineața zilei de 8 august, Nausica Deal fiind anunțată că tatăl său a decedat.

Șefii centrului, acuzați de ucidere din culpă

Circumstanțele în care s-a produs decesul lui Ioan Ciulănescu au ajuns, însă, să facă obiectul unui dosar penal, pentru că fiica bătrânului a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara o plângere penală în care îi acuză de… ucidere din culpă pe Tarik Al-Samnah (medic la Casa Samiha), Dana Petruț (soția medicului respectiv, angajată a aceluiași centru de îngrijire) și Adalbert Ștefan Eros (președintele Asociației Casa Samiha)! În plângerea sa, Nausica Deal expune motivele pentru care a ajuns să formuleze acuzații de asemenea gravitate la adresa celor menționați mai sus, motive pe care le vom prezenta și noi în cele ce urmează.

Atrasă de promisiuni

Astfel, după ce explică cum a ajuns să apeleze la acest centru de bătrâni – „Am recurs la această asociație pentru că tatăl meu suferea de boala Alzheimer, astfel că am primit toate asigurările că va fi îngrijit așa cum trebuie și va beneficia de toată atenția, primind și tratamentul necesar în acel centru, în schimbul unei sume de bani lunară” -, doamna Deal precizează că tatăl său „nu era într-o stare gravă, era cooperant și se putea exprima destul de coerent pentru boala sa și, mai mult, era într-o stare fizică excelentă, cântărind la momentul internării în acel centru circa 90 de kilograme”.

ioan-ciulanescu

Sesizați vreo diferență între cele două fotografii ale lui Ioan Ciulănescu, una făcută nu cu multă vreme de la internare, iar cealaltă cu puțin timp înaintea decesului?

Nausica Deal a fost convinsă că tatăl său se află în deplină siguranță, însă, la sfârșitul lunii iulie, anumite informații primite din interiorul centrului i-au stârnit îngrijorarea.

Probleme în Paradis

Drept urmare, l-a contactat telefonic pe fiul său, Mircea Finch, care locuiește în Timișoara, și l-a trimis să verifice starea de sănătate a bătrânului. Veștile n-au fost deloc bune: „Fiul meu mi-a confirmat faptul că tatăl meu era într-o stare jalnică, lovit la șold și cu multiple echimoze pe membrele superioare și în zona capului”. Mai mult, doamna Deal susține în plângerea penală că a primit informații conform cărora „bătrânii care se aflau internați erau bruscați, înfometați, legați de pat și, mai grav, sedați pentru a nu pune probleme angajaților” și că „îngrijitoarele angajate în acest centru nu aveau voie să contacteze familiile bătrânilor internați, iar când se trimiteau clipuri video cu acești bătrâni familiilor, acestea erau regizate în așa fel încât să arate că aceștia erau bine îngrijiți”.

Încercări de liniștire

După ce a vorbit cu fiul său, în 30 iulie, doamna Nausica Deal i-a trimis un sms doctorului în grija căruia se află bătrânii internați la Casa Samiha, Tarik Al-Samnah, „în care îmi exprimam îngrijorarea privind starea tatălui meu, întrebându-l pe acesta ce este cu acele contuzii și echimoze care, printre altele, dovedeau și faptul că tatăl meu fusese legat la mâini. Răspunsul acestuia m-a consternat efectiv: <tatăl dvs. are circulație periferică proastă>. Evident că nu eram nici proastă și nici naivă, având fotografiile cu starea tatălui meu, astfel că i-am solicitat din nou acestui medic explicații pertinente. Cu acest prilej l-am întrebat pe medic dacă este sigur că tatăl meu nu are vreo fractură și am primit asigurări că nu, că tatăl meu este bine (??) și că i se aplică gheață pe zonele tumefiate”.

Nu-ți convine, ia-l acasă…

Peste alte cinci zile, povestește doamna Deal, în 5 august, „verișorii mei se duc în vizită la tatăl meu, unde își exprimă și ei îngrijorarea, iar una dintre infirmiere încearcă să-i liniștească cu același text, adică circulația periferică… În aceeași seară primesc de la acel centru un clip video pe telefon care era, chipurile, menit să mă liniștească, dar se vedea clar că tata avea dureri cumplite din cauza acelei fracturi de șold și, oricât s-ar fi străduit <regizorul> acelui clip, era evident că tatăl meu își trăia ultimele zile. În acest context l-am sunat pe medic și am insistat să-l ducă pe tata la spital, bănuind că acea fractură poate genera un tromb (cheag de sânge) care să producă o embolie fatală”. Însă, spune Nausica Deal, „răspunsul acestui medic a fost că nu este nevoie, că acele echimoze dispar și că… dacă nu-mi convine, să vin și să-l externez pe tata!!! Mai mult, mi-a spus pe un ton agresiv că suma pe care o plătesc la acest centru nu ar fi suficientă pentru a-l duce la spital pe tatăl meu…”.

Un final previzibil

Presimțirile fiicei bătrânului s-au adeverit: “În 08.08.2016, tata a decedat după atâta tortură și neglijență, după ce a intrat în comă. Și nici atunci acest medic nu știa nimic, îmi spunea că tatăl meu doarme. Absolut stupefiant!!! (…) Este important de menționat aspectul că tatăl meu a ajuns în aproximativ 3 luni de la 90 la 40 kg!”.

echimoze

Fiica defunctului susține că tatăl său a fost legat de pat, medicul spune că echimozele au fost cauzate de circulația periferică proastă a bătrânului

 

În certificatul medical constatator al decesului, la rubrica “Starea morbidă inițială”, scrie negru pe alb: fractură col femural stâng. Iar doamna Deal a solicitat efectuarea unei necropsii la IML Timișoara, rezultatul acesteia urmând să ajungă în dosarul de la parchet.

Acuzații dure

Ca atare, Nausica Deal susține, în plângerea sa penală, următoarele: „Considerăm că tratamentul medicului, manevrele și indicaţiile acestuia au fost unele necorespunzătoare, iar procedurile medicale ne-au adus cel mai mare prejudiciu posibil, rezultând decesul tatălui meu. În acest context apare în mod clar faptul că medicul a interpretat în mod eronat diagnosticul pacientului, refuzându-i acestuia îngrijirile necesare de specialitate. În mod normal, medicul curant ar fi trebuit să ceară un consult de specialitate ortopedie-traumatologie. Dacă s-ar fi procedat astfel, un specialist ortoped ar fi constatat fractura de col femural și ar fi dispus efectuarea unei radiografii și, eventual, o intervenție chirurgicală care ar fi salvat viața tatălui meu.

ciulanescu

Conform medicului de la centrul de bătrâni, Ioan Ciulănescu n-avea nimic, doar că imaginea șoldului omului spune cu totul altceva

 

Din cauza faptului că a fost diagnosticat greșit de numitul Tarik Al-Samnah, iar tratamentul ce ar fi trebuit instituit nu a fost efectuat, statusul hemodinamic al pacientului s-a depreciat, iar acesta a intrat în comă, evoluția sa fiind nefavorabilă. La data de 08.08.2016, pacientul prezintă stop cardiac neresuscitabil, fiind declarat decesul. Considerăm că decesul pacientului a rezultat datorită neglijenței și a lipsei de îngrijire a dr. Tarik Al-Samnah, care, dacă ar fi cerut un simplu consult interdisciplinar, tatăl meu ar fi fost astăzi în viață”.

Doctorul rămâne pe poziție

Acestei plângeri penale, Nausica Deal i-a anexat și fotografii cu tatăl său, în care se văd clar echimozele de pe brațe, precum și zona șoldului stâng, care arată groaznic. De asemenea, fiica decedatului a pus la dispoziția procurorilor și copii ale discuțiilor purtate telefonic și pe internet cu doctorul Tarik Al-Samnah, din care reiese că, într-adevăr, acesta a încercat mereu să o liniștească pe Nausica Deal și să-i prezinte doar în roz lucrurile…

contuzii

Contuzii pe centimetru pătrat

 

Chiar și după ce bătrânul Ioan Ciulănescu a murit, medicul respectiv susținea că nu-și explică în nici un fel ceea ce s-a întâmplat. Iată cum suna unul dintre mesajele doctorului Tarik Al-Samnah către doamna Deal în dimineața fatidică: „Azi-noapte, pe la ora 1,30, am fost la cămin, că am avut o urgență cu alt pacient, la care am chemat Salvarea. Domnul Ciulănescu a fost bine, a fost cu ochii deschiși, a stat pe marginea patului, n-a avut nici o problemă. Azi dimineață am plecat la Lugoj și acum m-a sunat fata și mi-a zis că s-a întâmplat ceva cu domnul Ciulănescu, că a decedat. Eu acum sunt în drum spre Timișoara, să văd ce s-a întâmplat. N-a avut absolut nimic! O fi făcut un stop cardio-respirator… Dar azi-noapte era bine! Dumnezeu în cer îmi este martor! Nu a avut, doamnă, nimic, n-a avut absolut nimic, vorbea cu noi, râdea cu noi și n-a avut absolut nimic”.

Trimiși la plimbare

După ce am luat la cunoștință de toate aceste lucruri, l-am contactat telefonic pe doctorul Tarik Al-Samnah, pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la acuzațiile doamnei Deal. Surprinzător, medicul a refuzat să discute cu noi, pretextând că are o avocată și că aceasta este mandatată să prezinte varianta dumnealui. Doar că, înainte de a mai apuca să spunem noi ceva – de exemplu, să întrebăm numele avocatei, pentru a lua legătura cu dumneaei -, doctorul ne-a închis telefonul în nas.

Apărat de-un… acuzat

Ne-am spus că asta e, nu este nici prima, nici ultima oară când întâlnim oameni reticenți, era dreptul său de a păstra tăcerea, dar, după doar o jumătate de oră, ne-a sunat chiar avocata cu pricina, cu care am stabilit o întâlnire pentru a doua zi. Un detaliu interesant: avocata respectivă nu era chiar avocată, ci – așa cum s-a prezentat – consilierul juridic al Asociației Casa Samiha, este vorba despre Claudia Rețeanu, al cărei nume a intrat în luna februarie a.c. în atenția presei, în urma unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care anunța că doamna Rețeanu a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune și exercitarea, fără drept, a unei profesii, cea de… avocat. Sigur, o acuzație trebuie și dovedită, verdictul urmând să-l dea instanța, doar că, pentru doctorul Tarik Al-Samnah, nu sună deloc încurajator un titlu de genul „Un medic acuzat de ucidere din culpă este apărat de o avocată acuzată de înșelăciune”…

Nimic nou la orizont

În fine, astea sunt doar detalii, să trecem la fondul problemei, ne-am zis și, după ce i-am prezentat informațiile pe care le aveam, am rugat-o pe doamna Rețeanu să ne ofere punctul de vedere al celui pe care îl reprezintă. Previzibil, aceasta ne-a declarat că nimic din ce susține în plângerea penală fiica bătrânului decedat nu este adevărat, că la Casa Samiha totul este în regulă, că absolut toți bătrânii sunt bine îngrijiți și că nici vorbă de înfometare, sedare, bruscare sau legare de pat, și că echimozele lui Ioan Ciulănescu erau cauzate, într-adevăr, de o circulație periferică proastă.

casa_samiha

Centrul de seniori din Moșnița Nouă

 

Consilierul juridic al Casei Samiha s-a blocat, însă, în momentul în care i-am arătat fotografiile cu Ioan Ciulănescu la puțin timp după internarea în centru, respectiv în ultimele zile ale existenței sale, îndeosebi poza cu șoldul vânăt-negru lăsând-o fără cuvinte pe doamna Rețeanu. De altfel, dumneaei ne-a precizat că nu știa de problema de la șold, fiindcă doctorul Tarik Al-Samnah nu a informat-o cu privire la acest lucru. Cum exact lovitura de la șold, lăsată netratată și neinvestigată de un medic ortoped-traumatolog, este motivul principal pentru care fiica decedatului a formulat plângerea penală, am încheiat dialogul cu doamna Rețeanu, din moment ce dumneaei nu cunoștea amănunte cu privire la acest aspect.

Dialog prin sms

N-a trecut, însă, nici o oră de la despărțirea de consilierul juridic, că doctorul Tarik Al-Samnah ne-a contactat printr-un mesaj telefonic, dorind să-și precizeze, până la urmă, propriul punct de vedere. Din sms în sms, în scris și în format video, s-a creat până la urmă un dialog între noi, pe care vi-l vom prezenta în continuare.

 

Dialog „R.b.” – doctorul Tarik Al-Samnah

 

Bună ziua. Vă trimit alăturat o înregistrare cu pacientul în discuție cu 20 de ore înainte de deces. Cu o presupusă fractură de col femural, cum pretindeți dumneavoastră, nu s-ar fi putut deplasa singur și mai ales fără dureri (n.r. – doctorul ne-a trimis un clip de un minut și jumătate, în care, ajutat de o îngrijitoare, Ioan Ciulănescu, fără să scoată nici un sunet, se mișcă cu greutate de pe hol până la televizorul dintr-o cameră).

– Domnule doctor, eu nu pretind nimic, certificatul medico-legal pretinde…

– Acest pacient a fost feblețea căminului, lucru pe care, la un moment dat, îl vor spune și infirmierele la declarații, când va fi cazul. Eu nu am văzut certificatul medico-legal, eu am văzut doar pacientul și starea lui.

certificat-medico-legal

În certificatul medical constatator al decesului, la rubrica „Starea morbidă inițială”, se menționează: fractură col femural stâng

 

– Perfect. Înseamnă că imaginea horror a șoldului său, așa cum reiese din fotografiile pe care i le-am arătat consilierului dumneavoastră juridic, este, de fapt, una normală.

– Este ușor să aruncăm cu pietre. Ar fi foarte frumos din partea dumneavoastră dacă ați verifica ceea ce o să susțineți în articol.

– Eu nu arunc cu pietre, ci prezint acuzațiile dintr-o plângere penală, fotografii și punctul dumneavoastră de vedere, pe care mi l-a transmis consiliera dumneavoastră și anume: în Casa Samiha totul este în regulă, bătrânii sunt bine îngrijiți, iar conduita dumneavoastră atât în ceea ce-i privește pe ceilalți bătrâni, cât și în ceea ce l-a privit pe decedat a fost ireproșabilă. Voi prezenta ambele puncte de vedere, plus pozele. Nu înțeleg ce îmi reproșați.

– Nu vă reproșez decât că ați spus că sunt înfometați, sedați și neîngrijiți. Este aprecierea dumneavoastră și nu puteți afirma ceva ce nu cunoașteți.

– Ați fost informat greșit: am spus că în plângerea penală se susțin lucrurile acestea. Evident, aceste aspecte trebuie probate de persoana care a făcut plângerea penală, nu de mine. Eu prezint afirmațiile ei și infirmările dumneavoastră.

– Vă mai trimit o filmare ca să vă faceți o părere despre centrul nostru și cum sunt tratați bolnavii (n.r. – în filmarea respectivă, de 33 de secunde, o bătrână își exprimă admirația fără rezerve față de doctorul Tarik Al-Samnah, ghidată fiind de interlocutoarea sa, care pregătește răspunsurile cu replici de genul „E un om bun… Are grijă de voi… Mă bucur că sunteți fericită aici…). Și mai am filmări o grămadă cu toți pacienții mei. Și mai sunt feed-back-uri pe Facebook de la aparținători, pe care le puteți prezenta fără nici o problemă.

– Nu aveți cumva și un filmuleț în care Ioan Ciulănescu să declare același lucru, că vă iubește? Până acum mi-ați trimis un clip în care bătrânul e clar în transă, merge greu, mecanic și nu scoate un cuvânt, o poză în care l-ați lipit de dumneavoastră și un clip în care o doamnă este foarte veselă și răspunde la întrebări ridicate la fileu. Personal, nu m-ați convins cu imaginile astea că Ioan Ciulănescu n-avea o problemă medicală gravă la șoldul stâng. Dar poate îi convingeți pe procurori. Baftă!

– Uitați ce rău tratați sunt pacienții mei, mănâncă în aer liber, printre ei este și domnul Ciulănescu, Dumnezeu să îl odihnească (n.r. – este vorba de o fotografie care prezintă mai mulți bătrâni la masă).

– Domnule doctor, de ce nu l-ați trimis pe Ioan Ciulănescu la un medic ortoped-traumatolog? Cum ați putut ascunde problema gravă de la șold familiei, căreia i-ați transmis că totul e în regulă?

– O să răspund în fața organelor competente. Mulțumesc.

– Succes.

Acestea sunt punctele de vedere ale celor implicați, alăturat vă prezentăm și câteva imagini, concluziile le puteți trage dumneavoastră, cititorii…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

61 thoughts on “EXCLUSIV! Moarte suspectă într-un cămin de bătrâni de lângă Timişoara. O femeie acuză de ucidere din culpă conducerea azilului în care și-a internat părintele: ”Tata a decedat după atâta tortură și neglijență!”

 1. Soacra mea se afla la centrul Casa Samiha din luna martie 2016. In mai putin de 5 luni s-au vazut semne extrem de vizibile de imbunatatire a starii ei de sanatate.
  Mai pe romaneste: dintr-o „leguma”la pat, asa cum am dus-o la centru, a ajuns sa faca pasi si sa vorbeasca mai bine si mai coerent.
  Noi sunt foarte multumiti de tratamentul pe care soacra mea il primeste si de comunicarea pe care o avem cu dl doctor si cu ingrijitoarele centrului.
  Pt noi un avantaj foarte mare al acestui centru il reprezinta si faptul ca nu exista program de vizita. Absolut toate vizitele s-au efectuat inopinant si niciodata nu am gasit-o pe soacra mea lovita, legata sau infometata. Au fost saptamani in care am vizitat-o pe aceasta si de 3 ori pe saptamana, absolut inopinant.
  Am avut ocazia sa vad toate camerele centrului si nu am vazut pe nimeni legat de pat sau torturat.
  In ceea ce priveste implicarea domnului doctor, il apreciem foarte mult deoarece el se ocupa de tratamentul ei, dansul personal a dus-o pentru efectuarea unui CT cerebral.
  Sper sa fie doar o neintelegere si domnul doctor sa se ocupe in continuare in acelasi fel de soacra mea si nu numai.

  1. Sigur domnule „Mădălina”, noi te și credem, că deh, nu am auzit să existe postaci la comandă și noi nu știm să ne informăm despre trecutul așa zisului doctor Tarik Al-Samnah.

   1. Poate doriti sa-mi cunoasteti soacra si cu aceasta ocazie si pe mine…ca sa va convingeti ca nu sunt un „domn” si sa va convingeti si de starea soacrei mele.

    1. Nu pot sa cred ca se poate vorbi asa de urit de om care isi dedica 20 de ore din 24 intre pacenti eu il cunosc pe d-l Tarik si pe sotia dinsului tot respectul eu am vazut oameni leguma in avest centru am vazut pacenti adusi din spital in stare jalnica care azi minica singuri se ridica si ii intelegi ce vorbesc doctorul Tarik se implica trup si suflet cu tota lumea,se comporta ca si cu parinti lui eu lam azuit vorbind cu toate doamnele spunindule mami centrul este f curat mincarea este zilnic gatita eu am mincat de multe ori nam vazut pe nimeni legat sau maltratat pt acesti oameni devotati d-na Dana sotia doctorului Tarik se implica in toate treburile gospodaresti a caminului ajuta personalul vorbeste cald ride si glumeste cu pacenti o adevarata placere sa satai alaturi de eii eu sincer pot sa spun tot respectul ma iclin in fata lor eu personal am avut o rana foarte urita ii multumesc doctorului Tarik ca ma vindecat .Toti paceti il iubesc si sint in jurul lui in centru ride chiar si atunci cind ii panseaza sau face erzexiciti cu ei desi in sinea lui simnte ca aceste suflete il adora tota stima si respectul pt conducerea caminului si a personalului oameni minunati oameni deosebitii

  2. Nici noi nu am vazut pe nimeni legat la pat sau drogat dar ăsta nu era ptr.ochii și urechile noastre a familiei, ce-i drept și ingrijitoarele erau f f drăguțe cât și Dr.care s-a intamplat sa treaca pe acolo dar am avut impresia ca ne spuneau tot ce vroiam sa auzim și de câteva ori când am vizitat azilul pe neasteptate am așteptat tare mult pana ne-au lăsat inauntru. Câteodată mirosea rău a urina și standardul de îngrijire era delasator

 2. Socrul meu este internat din aprilie la domn dr. si sunt socata de articol, socrul meu sufera de mai multe afectiuni in momentul internarii abia se putea ridica din pat iar acum face plimbarile singur, sotul meu il viziteaza cel putin odata pe saptamana si niciodata nu isi anunta vizita.Toti pacienti din locatia in xare se afla socrul meu sunt ingrijiti, niciodata nu a fost cineva gasit intro stare rea, socrul meu de asemenea este multumit de conditiile oferite si constient de faptul ca nu s-ar fi recuperat asa mult fara ajutorul dr. Tarik si a personalului aferent.

 3. Tatal meu a fost la acest centru rezident o perioada de timp. Am poze cu vanataile imense pe care le-a primit acolo.A suferit de foame . de frig.a fost batut.ori de cate ori incercam sa spun ceva , sotia acestui barbar era extrem de violenta. Ca sa nu mai spun ca pe contract si chitante era o suma iar in mana era cu totul alta. Intr-un final , cu greu am teusit sa il scot de acolo

 4. Extrem de mieros …facea kinetoterapie….rasucind pana la sange degetele paralizate ala tatalui meu desi nu are nicio acreditare penteu aceasta

 5. Bunica mea are 90 de ani si e la acest centru de mai bine de un an. Am adus-o intr-o stare destul de rea, nu mai putea sa se deplaseze singura, nu se putea alimenta corespunzator, avea mereu ameteli si cadea din picioare. Noi nu am avut posibilitatea sa ne ocupam de ea asa cum avea ea nevoie din cauza serviciului, asa ca am adus-o la Casa Samiha. In cateva saptamani s-a vazut deja o ameliorare, putea sa mearga, incet, dar fara ajutor, vorbea mult mai fleuent, era mai in putere datorita alimentatiei si medicatiei corespunzatoare varstei si nevoilor ei. Pentru asta ii suntem recunoscatori doctorului Tarik, dumnealui e cel care s-a ocupat de ea si a pus-o pe picioare. Acum merge bine, nu are nevoie de ajutor, iese singura in curte, mananca si se imbraca singura, e bine pentru o persoana de 90 de ani si de nerecunoscut fata de cum era cand am adus-o.
  Eu o vizitez des, uneori in weekend, alteori in timpul saptamanii, la diferite ore, cum imi permite programul si niciodata nu anunt inainte. De cateva ori am ajuns chiar cand lua masa, alteori am gasit-o pe banca, la aer, povestind cu alti batrani. Cand am prins-o la masa, am fost atenta ce i se dadea. Mereu era mancare buna, proaspata, consistenta, mirosea si arata bine, portiile destul de mari, iar daca mai voia cineva ceva, putea oricand sa mai ceara. Nici vorba de infometare.
  Nu s-a intamplat niciodata sa vad pe cineva legat de pat, lovit, bruscat, agresat in vreun fel, iar usile la saloane erau deschise, puteam sa ma plimb pe hol si sa vad orice, nu era nimic de ascuns. Despre doctorul Tarik pot sa spun ca e un om calm, vorbeste cu multa rabdare cu ea, o intreaba cum se simte si ii explica pe intelesul ei tot ce doreste ea sa stie. Am avut mereu o comunicare buna cu dumnealui, nu ne putem plange de nimic.
  Eu sper ca lucrurile sa se limpezeasca si bunica mea sa ramana in grija doctorului Tarik, pentru ca stiu ca e pe maini bune.

  1. Camelia si madalina sunt una si aceeasi persoana….twlatarile si stilul seamana foarte mult. Tarik si Eros si….Dana …sa stii ca nu suntem idioti.

   1. Da exact aveti dreptate,sant aceiasi persoana!!Nu pot sa imi exprim indignarea ,am avut si noi deaface cu acest centru ,nu recomand nimanui si nu doresc nimanui s-a ajunga acolo .Atat am avut de spus!

    1. Stimata doamna Angela si stimate domnule Rusu,
     Daca si in cazul doctorului ati tras niste concluzii la fel de intelepte precum cea de mai sus, eu una m-am lamurit :)). Pentru mine nu mai aveti strop de credibilitate.
     Apropo, datele userilor se pot verifica atat de usor, la nevoie, incat e de-a dreptul pueril sa sustii ceea ce dumneavoastra sustineti.
     Va doresc o seara frumoasa si mai multa moderatie in lansarea acuzatiilor.

     1. Ma refeream la faptul ca sustineti ca eu si o alta doamna care a scris aici, am fi aceeasi persoana, pentru ca scriem…in acelasi stil. Se poate usor demonstra ca acuzatia dumneavoastra e falsa.

 6. Am fost de foarte multe ori la azilul de batrani impreuna cu prietena mea olga la mama sa.
  Care se afla la camin.
  Cand a adus-o a fost intr-o stare foarte grava,avea cateva escare atat de mari din spital incat a fost la un pas de moarte.
  Dl.doctor a ingrijit-o foarte mult si a vindecat-o complet,nici nu ne-a venit sa credem.
  Nu am vazut niciodata batrani legati,batuti si neingrijiti.
  Cand s-au mutat de la azilul din Mehala la azilul din calea Lipovei am auzit si am vazut batranii cum il strigau pe domnul doctor Tarik si spuneau ca ei nu merg nici unde fara el si daca merg cu el se duc oriunde.
  Am vazut ce frumos vorbea domnul doctor cu ei si ii intreba ce nevoi au si ii asculta pe fiecare in parte.
  El ii pansa, ii examina si punea mult suflet in ceea ce facea.
  Sa fie oare o firma concurenta care vrea sa ii strice imaginea domnului doctor?
  Sau persoanele in cauza vor daune materiale.
  Alta explicatie nu am si nici nu cred acuzatiile care ii se aduc domnui doctor.

  1. 1. escarele atat de mari …nu se pot vindeca…chiar complet !.
   NU exista …concurenta ….acest gen de azile, camine, sunt atat de putine iar cererea este atat de mare….

 7. Sunt consternata si de-a dreptul revoltata cand vad astfel de articole intr-un ziar reprezentativ pentru timisoreni!
  Precizez ca mama mea se afla la acest Centru in grija d-lui dr. Tarik. Am dus-o cu multiple afectiuni: slceroza multipla, dementa, boala Alzheimer, dublu ulcer varicos, etc, intr-o stare foarte grava. Acum ulcerul varicos este vindecat aproape complet datorita faptului ca dl. dr. se ocupa personal de ingrjirea si pansarea acestuia, este dezinectata, tratata si pansata zilnic cu foarte mare grija si atentie. Acum se deplaseaza (e drept, cu cadrul, dar o face!), iese chiar si in curte, urca si coboara scari, dar toate acestea numai datorita dl. dr. Tarik si a perosnalului care o supravegheaza si o ajuta.
  Atat dl. dr. Tarik cat si personalul auxiliar se ocupa cu drag si daruire de toate persoanele aflate in Centrul Samiha.
  Nu am vazut pe nimeni maltratat sau legat de pat cum afirmati in articol!!!! Persoanele sunt ajutate si la deplasare, si la baie, si la toaletare si la hranire de catre angajatii acestui Centru si inclusiv de dl. doctor. Mancarea este buna, proaspata, se gatesc in fiecare zi meniuri pentru persoane varstnice. Toate conditiile sunt foarte bune. Medicatia administrata este doar cea prescrisa de medicii specialisti/familie care au consultat pacientii si nu se administreaza nimic in plus.
  Despre dl. dr. Tarik pot spune ca face totul cu maxima daruire si interes pentru persoanele aflate in suferinta, se comporta cu fiecare ca si cum i-ar apartine, ca si cum i-ar fi mama sau tatal, si face tot posibilul sa-i multumeasca pe toti fara exceptie. Acest distins dl. dr. Tarik este tot timpul prezent si activ, implicat in activitate 24 de ore din 24. (Uneori ma intreb daca mai are timp sa doarma). Personal consider ca nu merita o astfel de jignire!
  Toata stima, tot respectul pentru dl. dr. Tarik!!!! Si, distinsilor care comentati din „tribune”, va sfatuiesc sa va implicati si sa luati locul d-lui dr. Tarik macar o zi ca sa vedeti ce inseamna o astfel de responsabilitate apoi sa criticati si sa comentati.
  As avea multe lucruri pozitive de adaugat, dar cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti sa vedeti si sa va convingeti personal domnule ziarist care incercati sa denigrati!
  Inchei doar prin a-i multumi d-lui dr. Tarik si tuturor angajatilor Casei Samiha pentru tot ceea ce fac cu maxima daruire.
  In fata dvs, domnul dr Tarik ma inclin cu respect si-mi scot palaria! Sa va dea Dumnezeu sanatate si multa putere de munca pentru ca sa puteti ajuta cat mai multe persoane aflate in suferita!

  1. Spuneti numai minciuni si eu am avut pe tata acolo un an de zile si lam luat in august ,pot sa va spun ca e jalnic ,mizerie crunta paturile negre de mancare ce sa mai vorbim le dadea mamaliga goala tatal meu nu e asa batran si lam gasit ca un monstru era slab piele si os netuns cu unghile foarte mari nespalat si in plus fara nici un tratament desi mi se spunea ca ia tratament si ca este foarte bine .Va stau si eu la dispozitie daca aveti nevoie depun si marturie atat eu cit si tata care are 65 ani acum sta un pic mai bine .

   1. Dragă Cristina eu sunt din Buziaș si îl cunosc pe tatăl tau tu zici ca la centru de batrani a fost mizerie si nu i sa dar mâncare dar de ce nu spui ca tatal tau a umblat pe străzi în stare de ebrietate ,de ce nu spui ca cersea bani prin parc si aduna tigari de prin parc de ce atunci tu nu erau ingrijorata dupa prera de ce nu spui ca cauta mâncare prin containare ma cat la centru de batrani cum spui tu ca îi da dea mămăligă goală era o mâncare caldă nici de cum o mâncare de la cosul de gunoi totusi dupa parerea mea era sub supraveghere si nu noaptea sa umble pe sosea singur

    1. Atunci de ce pozele din ziar arata clar ca bătrânul a fost legat de mana? De ce avea contuzii și echimoze pe brațe? De ce chipul lui arata clar ca era sedat cu ochii roșii și umflați? Toate aceste poze au fost facute de familie presupun nu de singura îngrijitoare ca cealaltă era la bucatarie plus pozele frumoase de pe site sant regizate….Iar bucatareasa făcea mămăliguță calda sau dovlecei ca altceva în cămară nu era ca bătea vantul…vai și amar

     1. Dragă Cristina eu stiu la cine te referi tu dar eu chear nu sunt Nicoleta si sunt sin si buziaș si da chear lan cunoscut pe tatăl tau.ce tratament sa primească tatal tau daca el era un om care avea probleme cu alcolul nici de cum cu sănătatea si din cate stiu eu la azil familia merge si se intereseaza sa îi duca medicamentele nici de cum domnul d.r Tarik sa meargă la medicu de familie sa îi scoată medicamentele trbuia sa mergeți unul din familie in ce state de sanatate pai sus pe tatăl tau la azil si in ce stare de sanatate lați loat de la azil.

    2. Draga asazisa Alina pentru ca stiu foarte bine cine esti (NICOLETA)in primu rind nu trebuie sa te intereseze viata lui taicamiu privata dinainte ieu lam dus ca sa fie tratat ingrijit si sa i se dea mancare pentru asta am platit o suma asa imensa nu ca sa va bateti joc de oameni si este adevarat o suma scrie pe contract si alta am platit noi iar conditile au fost jalnice mirosea a urina de iti venea sa vomiti oare nu ti frica de dumnezeu .Eu am fost acasa si mai vin vino sa vorbesti cu mine in particular daca sti ca ai fost corecta tu cu pacienti ca ce ne povesteste tata acuma am ramas masca si tin sa te anunt ca sta un pic mai bine este sub tratament in strinatate si voi face tot cei posibil sa platiti pentru comportamentul vostru Rusine sa va fie!!!O singura baie unde mergeau si femei si barbati si masa servita in pat o singura infirmiera la atitia batrini ? Spuneati ca ia tratament si cand lam scos si am verificat cardul de sanatate la dr meu de fam mi sa aratat clar pe compiuter ca nici un medicament nu ia fost administrat asa de bine vati acupat de el.In ziua cind lam luat acasa asistenta a si spus cu nosalanta LUATIL CA SI ASA NU ARE NICIUN TRATAMENT asa ca nu mai mintiti si sint multe de spus dar poate am ocazia sa ti le spun si tie in fata „draga Alina”daca nu le spunem unde trebuie.

     1. parerea mea este ca ar trebui sa.i multumiti domnului doctor ca datorita lui , parintii dumneavoastra au avut un pat moale, o mancare calda si un personal care au fost langa ei atunci cand voi ca si copii nu a.ti putut. Aruncati cu pietre intr.un om fara argumente care sa demonstreze ceva. pozele de care voi spuneti cum ca ar fi editate de catre personal ca sa dea bine sunt cat se poate de autentice si asta se poate demonstra. In ceea ce priveste pozele din imaginile de sus sunteti toti doctori mai nou? eu stiu ca romanul de bun la multe lucruri…. dar va lasati imaginatia sa zboare foarte departe . Domnul era bolnav de alzheimer …stiti ce atrage dupa ea boala asta? cititi si dupa comentati. In ceea ce priveste personalul, eu zic sa le multumiti fetelor ca au avut si au gija de cei varstnici ca de parintii lor si nici una nu ar putea lega un om de pat asa cum s.a spus. Ideea e ca oamenii astia dau tot ce e mai frumos din ei ca pacietii sa nu simta lipsa voastra (a copiilor ) .
      Domnule doctor capul sus pt ca este un Dumnezeu si el va face dreptate

    3. Si sa nu mai spunem ca domnul Cornea nu voia de nici un fel sa faca baie…..la mancare primea mai multe portii….si daca nu il urmareai,mergea in alte saloane si fura mancarea pacientilor,fura chiar si de la angajatii…plus ca erea foarte violent…ficasa treaca vreodata pe la el?L-au luat de la jebel si l-a trantit la samiha
     Sa ii fie rusine..tacsu a fost o problema pentru toata lumea…el trebuie inchis la jebel singur intr-o camera pentru ca este foarte violent…as avea mai multe de zis dar nu vreau sa ma implic in subiect pentru binele familiei mele..

  2. Atunci de ce pozele din ziar arata clar ca bătrânul a fost legat de mana? De ce avea contuzii și echimoze pe brațe? De ce chipul lui arata clar ca era sedat cu ochii roșii și umflați? Toate aceste poze au fost facute de familie presupun nu de singura îngrijitoare ca cealaltă era la bucatarie plus pozele frumoase de pe site sant regizate….Iar bucatareasa făcea mămăliguță calda sau dovlecei ca altceva în cămară nu era ca bătea vantul…vai și amar

 8. Oricand , pot ramane la dispozitia d-nei Nausica Deal pentru a o ajuta cu pozele mele si cu alte marturii . Am marea rugaminte , dl care a scris articolul sa ne spuna cum pot face aceste relatari !Am poze si inregistrari audio pentru a demonstra cele spuse de mine mai sus ( faptul ca l-am luat pe tatal meu de la acest centru pentru ca avea vanatai, era extrem de murdar , infometat si nu i se administrau medicamentele cum trebuie ) ca sa nu mai spun de faptul ca pe chitanta era o suma si plateam alta suma …cu mult mai mare !
  Dumnezeu nu doarme!
  Pacat ca a trebuit sa moara un om , ca sa iasa Adevarul la iveala!

  1. Când eram în vizita ingrijitoarele păreau de treaba și omenoase. Mă asigurau ca vor avea grija de tata. Plăteam o suma destul de mare pentru îngrijire specializata și doctor deci asistenta medicala ceea ce nu I s-a acordat tatălui meu. Nu am fost anunțați când tata a căzut și nici nu I s-a acordat îngrijirea medicala. De ce? Discriminare? Neglijenta?nepasare?incompetenta și aroganta! Unele îngrijitoare au suflet și le pasa dar nu toate sânt la fel și dr.Tarik nu stiu ce are dar delăsarea și incompetenta cu care l-a tratat pe tatăl meu arata ce fel de dr.e !Tatăl meu a murit cu zile ptr.ca nu a fost dus la spital imediat după ce a căzut iar doc.nu ne-a informat de starea lui, și după ce noi am aflat am fost asigurați ca e bine și așa de bine a fost pana a murit de bine ce ia fost Doamne ferește sa fi bătrân bolnav și vulnerabil în România și sa ajungi pe mainile unui dr.care te tratează ca pe un nimic! Nu mai ai nici o șansă !!!!Mă bucur ca alți pacienți au fost îngrijiți cum trebuie și au avut noroc dar nu în cazul tatălui meu. Cu ușile închise este o alta poveste și dovezile nu mint! Haideti sa nu fim naivi realitatea este ca în cazul tatălui meu domnul dr.Tarik care se presupune ca lucreaza zi și noapte și este atât de devotat de ce la omis pe tatăl meu?ce era așa de greu sa chemi salvarea? Familia?ce ascundeai d-le dr? Îngrozitor! !!

   1. Ai dreptate Nausicaa nu sint ingrijiti deloc este doar o baie la etaj unde si femeile si barbati stau la coada sa poata merge la Wc iar de infirmiere ve sa mai vorbesc este una singura pe tura plus bucatareasa cine sa ingrijeasca batrini?? La fel ni se spunea si noua ca tata e bine ,ca ia tratament ,ca a fost la psiholog, la masaj etc si in data de 17august cind ne-am dus acolo eu cu sotul meu lam gasit pe tata ca pe un monstru in secunda doi iam facut bagaju si lam luat acasa nu pot sa va spun cum plingeau femeile alea batrine sus si tremurau si-mi spuneau sal iau acasa pe tata ca acolo e foarte rau oare de ce ? Cand am ajuns acasa am verificat cardul de sanatate la dr meu de fam si am constatat ca la tata nu i sa administrat niciun tratament va dati seama un an de zile ??Infirmiera a si zis puteti sal luati ca siasa nu are niciun tratament sint foarte multe de spus dar ne putem auzi va stau la dispozitie.

    1. D-na Cristina va rog contactati-l pe Ciprian. Noi oamenii buni trebuie sa ne adunam și sa luptam împotriva celor care abuzează cu zâmbetul pe buze ptr.bunăstarea lor și sacrificiul altora…

 9. SI EU AM AVUT MAMA LA AZIL SI AU NEGLIJAT-O COMPLECT,SA STINNS IN CITEVA LUNI. CIND VENEAM LA EA, ERAU IMPREJURUL EI , DUPA CE PLECAM CEREA APA SI MI-A CONFIRMAT O DOAMNA CA NU VROIAU SA-I DEA PE MOTIV CA URINA DES!!!! ASA CEVA NUMAI IN ROMANIA SE INTAMPLA. IN ALTE TARI SE FAC CONTROALE, VERIFICA TOT, MINCAREA, PATUL, PIELEA, CORPUL SI DACA E CEVA SUSPECT IMEDIAR INCHIS CAMINUL, DAT IN URMARIRE LA JUDECATORIE. PRIMESC ANI GREI DE INCHISOARE. NEGLIJENTA ,ABUZ, BATAIE, INSEAMNA CRIMA PENTRU UN BATRAN ! POATE AUDE CINEVA ……SI INCEP SA-I CONTROLEZE MAI SEVER. IAU BANI MULTI MAJORITATEA LA NEGRU SI NU -I DECLARA LA IMPOZITE. MINCARE TOT MAI PROASTA CALITATE CE SA MAI SPUN,….AM VAZUT CU OCHII MEI. MAMA A MURIT TOT IN ASEMENEA CONDITII LA ALT AZIL DIN TIMIS, VARIAS. NU LE PASA, DECIT BANII. SA DEA DUMNEZEU SA NU AJUNGA NIMENI LA ASTFEL DE OAMENI FARA SUFLET.

 10. De fata cu familia se comporta foarte frumos, dupa ce pleaca vizitatorii se comporta diferit. Oare dau chitante la familii pentru suma incasata ? sau numai partial ? Oare de ce pierd in greutate batranii zeci de kilograme ? ca sunt alimentati corespunzator ? Nici vorba !!!! De la ce eu vinatai pe corp ? Legati de paturi ? Romania si azi mai e fabrica de facut bani grei la negru din afacerea cu batranii. De asta au deschis asa de multe in ultimii ani. Poate aude cineva cu suflet si pune finantele, controale dese si neanuntate la toate casele de batrani. ANAF nu stie asta ???? Eu am mers la ei, si am cerut sa vad cum e inauntru,ce conditii ofera in realitate, nu doar la reclame . Raspunsul a fost categoric -NU !!!! Nu m-au lasat sa intru. Oare de ce ? Am deranjat la ora nepotrivita ? sau…… Cum sa-mi pun parintele acolo ? Sa stea legat ? Nemincat la timp ? Platesc, dar vreau sa vad pentru ce. Trist .

 11. Nu-mi vine sa cred ceea ce se spune despre dl Doctor Tarik, voi nu il cunoasteti asa de bine incat sa scrieti tot feluri de minciuni, am fost in caminul acela si am vazut cat de bine sunt ingrijiti batranii si ce mancare buna li se ofera batranilor. Am vazut fel si fel de cazuri in ce situatii au fost adusi unii batrani de la spitale, cu escare cu alte complicatii si dl Doctor Tarik dupa cateva luni bune de munca si gimnastica s-au pus pe picioarele lor si acum unii sunt acasa, voi nu va inchipuiti cat de mult munceste acest doctor si cu cat devotament, sunt unii oameni care nu au ce face si vor sa distruga viata altor oameni care fac un bine celor nevoiasi. Vreau sa ii multumesc din suflet acestui Doctor Tarik ca exista si ca se gandeste la persoanele de care au nevoie de ajutorul lui de sprijinul lui. Esti un Inger pe pamant trimis de Dumnezeu ca sa ai grija de batranii care sunt in suferinta si necaz JOS PALARIA.

 12. Discutiile in contradictoriu nu aduc la nimic bun, niciodata nu scot la iveala adevarul. De aceea, mult mai eficient ar fi ca oamenii sa mearga, sa vada ! Cu siguranta, dupa cele intamplate, se vor face cercetari. Eu incerc sa fiu cat mai obiectiva. De aproape o luna l-am dus pe bunicul meu, bolnav de alzheimer de zece ani. Ajunsesem sa nu mai pot comunica deloc cu el, trebuia schimbat si hranit cu lingurita ca si copiii mici. Eram angajata 8 ore pe zi iar eu lucram 24 din 24. Este aproape imposibil sa faci fata, non-stop, o singura persoana la un bolnav de aceasta boala. L-am adus atfel pe bunicul meu, la Casa Samiha si dupa o saptamana imi parea ceva mai coerent in putina lui capacitate de a mai gandi. Mi-a zambit, era vesel. Si eu stiu ca un bolnav de alzheimer nu are cum sa minta. Ochii lui spun totul. Iar partea emotionala si afectiva nu moare odata cu neuronii. M-am bucurat vazandu-l mai bine si nu pot decat sa-i multumesc d-lui doctor pentru grija, dar si infirmierelor, care eu cred ca-si dau silinta. Eu stiu ca nu este usor ceea ce fac dar mai stiu ca este loc si de mai bine. Insa am pornit cu incredere si voi avea incredere ca va fi bine atat bunicul meu cat si ceilalti batrani. Luati unul, cine nu are, sa vedeti cat este de greu, macar 24 de ore. Succes d-le doctor. Rabdare si energie buna, infirmierelor, cu batranii, nu este usor ceea ce faceti si dati socoteala pentru toate. Dar nu uitati ca desi oamenii sunt cu ochii in patru si pe voi, pentru ca vor binele acestor batrani, in acelasi timp sunt si cei care va inteleg. Va multumesc ! Laura Neagu

 13. Cât suntem de urâți și răi, noi, oamenii. De unde atâta înverșunare? De ce atunci când un lucru merge bine, facem tot ce putem să îl stricăm, să îl distrugem? Avem noi românii vorba aceea „să moară și capra vecinului” și acum sunt convinsă că despre asta e vorba și aici.
  Eu personal nu am pe nimeni în acest Centru, dar am doua prietene care au internate acolo mama, respectiv bunica și afirm cu convingere și in deplină cunoștință de cauză, că sunt ff mulțumite de toate serviciile primite de acestea.
  Am și un verișor care dorește să își interneze bunica acolo și când a mers sa vadă locul, fara nici o programare sau anunț, nimeni nu i-a interzis să intre în Centru. Din contră, au fost foarte deschiși și primitori.
  Sper doar ca totul să se clarifice, adevărul să triumfe și oamenii care sunt în suferință și au nevoi speciale, să se poată bucura în continuare de cele mai bune îngrijiri, acolo. Așa să ne ajute Dumnezeu!

  1. Așa este dar aici nu vorbim de capra ci de viața unui om și nu se generalizează iar faptul ca alți bătrâni au fost sau sânt îngrijiți cum trebuie asta nu înseamnă ca dacă o persoana a fost maltratată să nu se ridice problema și sa nu se aducă la cunoștință publica și persoanele vinovate sa fie pedepsite..Nu?
   Fiecare om are drepturi umane și de o bătrânețe decenta nu numai câțiva,asta face diferența!

 14. Fiica unei paciente internata la Casa SAMIHA la inceputul anului 2016
  Mama a fost internata cu lacunarism cerebral decompensat, infarcte cerebrale sechelare politopice, dementa mixta vasculara si alzheimer forma severa, Parkinson, etc, si in prezent comunica si merge singura cu cadrul. Personalul se ocupa in mod egal si eficient de toate persoanele internate, igiena si hrana fiind foart bune.
  Domnul doctor TARIK se ocupa personal de toti pacientii, cunoscandu-le problemele si incercand sa remedieze tot ce e medical posibil.
  Are un suflet foarte mare mobilizand-o pe mama sa mearga cat mai mult ~pacalind-o~ ca-i va lua patul.
  Eu ca fiica sunt foarte multumita de asezamant.

 15. Va rog din suflet nu mai vorbiti cea ce nu stiti am fost si sunt foarte atasata de pacienti de la azil acolo am lucrat si nu am legat pe nimeni sau sedat nu aveam voie sa facem asa ceva si asa ca va rog nu mai vb de legati sau maltratati de noi care am lucrat acolo .Tata meu a avut o problema de sanatate foarte grava fost miner si cu asta am spus tot (pt cei ce nu stiu mineri raman cu boli urate de la mina)acum multumesc lui dumnezeu si dom doctor ca ne-a sustinut si tatal meu este bn .Nimic din ce ati scris nu este adevarat dom doctor este un om deosebit si cite a facut pentru oameni din azil va multumim ca asa ne apreciati munca am tinut la ei ca si la bunici mei va jur ca si acum merg in vizita si pling cind ma vad sa vin inapoi la ei sa dansam sa vorbim si plus ca doamna Romanita imi facea masaj si imi spunea ca asta facea in tinerete si sa o las sa imi faca dragii de ei ?? .

 16. Ascultati aici, d-le Dr.Tarik Petru, crestinul nostru ortodox !!! Sunteti mai ortodox ca si noi astia bastinasii, vai de capul nostru… vreau sa va spun ceva tare dar sa citeasca si tot omul. La noi in traditia pagana se spune intr-adevar : sa moara capra vecinului… mai nou se spune : sa moara vecinul cu tot cu capra. Dar vine crestinul si spune asa : SA DEA DUMNEZEU SA MOARA DRACUL VECINULUI !!! Sa ne rugam. Dumnezeu nu lasa sa fim prigoniti pana la sfarsit, inca ii fericeste pe cei prigoniti pentru dreptate. Dar numai El este cu Adevarat Drept ! Imi doresc pentru d-stra sa fiti linistit si sa ne dati si noua asa zisi crestini, o lectie pe viata ! Va multumesc frumos !

 17. Sunt un fost angajat nu pot sa cred ce se poate spune de spre dom.d.r Tarik un om cu suflet asa de mare care îsi dedica tot timpu lui pt părinți bunici nostri am vazut cu ochii mei pacienți cum vin din spitale plini cu escare in stare jalnică si dom.dr Tarik prin tratament munca si răbdare îi pune pe picioare oameni paralizati prin mesaje gimnastică medicală au fost pusi pe picioare chear au fost pacienți care au plecat acasă. Nu pot sa cred cum puteti sa aruncati cu pietre intrun asemenea om.Eu va asigur ca tot ce se spune despre povestea domnului Ciolanescu si alte povesti nu sunt adevarata cine are pacienți în acel loc poate sa se convinga ca tortul este un trucaj de exemplu are o poza intro camera verde cea ce nu exista in acel azi……. Domnul D.r Țarul face tot ce îi sta in putinta pt un om.

  1. Mai gica sigur de ce spui si eu am lucrat acolo aduti aminte de ildico să vă fie rușine că se minte pe fata dar adevărul iese la iveală

 18. Am citit de mai multe ori articolul si am ramas profund surpins.Nu imi venea sa cred ca omul care a pus atata suflet in ajutorarea aproapelui Dr.Tarik este pus la zid, badjocorit si rastagnit la fel ca si HRISTOS. Este printre primi care a deschis un centru ptr batrani nedeplasabil si care avea cele mai mici preturi din zona, Dr.Tarik (medic chirurg cu exp.in clininici din strainatate si Casa Austria din Timisoara) asigurand asistenta medicala inclusa in pachetul de baza. Cunosc centru Casa Samiha inca de la inaugurare unde m_am ocupat de problemele spirituale si sufletesti ale batranilor totul mergand bine pana cand a aparut acest necaz.Se intampla si la alte case mai mari sa apara necazuri si suferinta .Dr.a facut tot ce a putut din puct de vedere medical tinand cont ca si el este om si are puteri limitate.Hristos spune: ce este cu neputinta la oameni, totul e cu putinta la Dumnezeu pentru credinta voastra.Datorita credintei sale Dumnezeu il ajuta pentru a ajuta pe acesti frati in suferinta. Este foarte usor sa acuzam dar Hristos spune: cine e fara de pacat sa ia piatra primul si sa arunce.Oare doamna care acuza nu are pacat ? Daca nu la putut ingriji personal avand posibilitati financiare putea sa il duca pe tatal ei la un centru cu un standard mult mai inalt si cu preturi pe masura si atunci nu se mai ajungea in aceasta situatie. Ambele parti sa mediteze sa nu scoata sabia din teaca pentru ca de sabie vor murii.Sa incercam sa facem si noi macar un pic din ceea ce face Dr.pentru parintii si bunicii nostri. „Sa cinstim pe parintii nostri sa ne fie noua bine si sa traim multi ani pe pamant.” Dumnezeu sa va ajute in continoare Domnule Doctor !

 19. Lucrez pentru aceasta firma de 4 luni, timp in care am vazut pacienti care au venit pe targa, paralizati si unii dintre ei au plecat pe picioarele lor acasa. In acest timp nu am vazut sa fie maltratati sau legati de pat pe nici un batran si consider ca acuzatiile care s-au facut nu sunt adevarate. Dr. Tarik este foarte prietenos, ii ajuta pe batrani si ii tateaza in fiecare zi. Nu pot sa inteleg cum i se pot aduce astfel de acuzatii care nu sunt adevarate.

 20. Acum intelegem in sfarsit ce se intampla.
  Ne-am pus intrebarea mai multi apartinatori, ce e la mijolc??
  Doamna din Anglia vrea daune sau o firma concurenta il vrea scos pe dl. Dr Tarik de pe piata.
  Dl. ziarist nu vrem sa ne gandim ca acum un an a-ti facut aproape reclama mascata centrului ,,Batraneti insorite”. A-ti scris asa un articol frumos cald si plin de poezie in cat cred ca orice batran ar dori sa fie cazat in acest centru.Dar dvs. sunteti un ziarist la un ziar cu prestanta in Timisoara si sunteti echidistant un profesionist, nu putem sa credem ca a-ti putea sa faceti asa ceva.

  1. Am avut un unchi in com Sanpetru-Mare pe numele de Milos Latici. Ramas surdomut la vrsta de sapte ani dupa ce a suferit o febra enorma si o coma de doua saptamini. In urma streptomicinei administrate a iesit din coma surd ca lemnu. Simtea numai vibratiile. Sora sa, mama mea, care locuieste in Canada a fost atita de fericita cand prin anii 1993/94 a rezolvat problema lui(a crezut ea) ca a rezolvato. A cedat partea ei de casa cu acte legale facute in Canada cetatenilor care locuiau in casa noastra fiind vecini cu unchiu, ca sa aibe grija de el. Un regizor de filme documentare din Germania l-a plimbat prin USA cred in1995 sau 1996 nu sunt sigur si a facut un documentar cum se minuna unchiu prin New-York si alte orase ale Americi. Intors acasa la scurt timp moare. Moartea a fost pusa pe seama socului vezi doamne s-a socat prin America. Am spus ca nu auzea nimic, nimic deci dormea dus. Putea sa intre in camera la el cine vrea. Numai ca doua luni dupa el, pleaca pe lumea cealalta si cel care trebuia sa se ingrijeasca de unchiu. Si ca sa fie si mai si, la alte doua lume moare si copilul cetateanului respectiv. Au avut grija de el, si cel de sus a avut grija lor. Cred ca i-au facut de petrecanie. Lacomia pentru insusirea proprietatii si banilor iar pe urma… Da lucruri de astea se intampla.

 21. Rugamitea mea este sa nu mai stergeti mesajele.
  Am scris de nenumarate ori si de fiecare data au fost sterse.Daca se mai intampla promit ca am sa va fac reclamatie . Sa va fie rusine! Pe langa ca puneti la zid un om nevinovat cu suflet mare cu frica Dumnezeu care a facut tot ce i-a stat in putiinta sa le fie bine parintilor si bunicilor nostri.

 22. adevarul se va afla pt ca stiutot ce se antampla acolo acei batrani sant vai samar de capul lor din pacate acest batran trebuia sa moara sa se faca dreptate aceste ifirmiere asa zise nu au nici o calificare an acest domeniu si cine este vinovat va plati nu este corect ce se petrece acolo

 23. institutiile statului sa-si faca treaba si sa verifice – fisele medicale ale internatilor de la internare pana in prezent), fisa postului la angajati , contractele de munca la ITM , acte contabile ( facturi + chitante emise ) pentru achitarea a 2000 lunar pentru fiecare bolnav .

 24. Stiti ce este foarte interesant la comentarile astea ca sunt 2. Parti de batrani uni se duc bietii pe picioare si ies pe targa afara si culmea ironii altii vin la pat sau paralizati si apoi canprin minune merg sg pe picioarele lor. Eu va spun din propria mea initiativa caci la noi nu au fost facute minuni ci din contra am dus un batran bolnav doar mintal si pe parcursul sederi a ajuns la paralizie iar pana la sfarsit sa incheiat cu decesul batran, din nefericire nu am ce sa mai fac acum este prea tarziu dar am sami reprosez toata viata caci am lasat un suflet de om pe mana acestor oameni care din nici un punct de vedere nu sunt competenti si nici frica de Dumnezeu nu au, si cred caci cu asta am spus totul.

 25. Doamna Madalina cu soacra de la Motru?Va pup !Am o filmare cu soacra dv cand se ridica singura din pat de mai multe ori!Am pastrat-o ca amintire pentru ca mi-a fost tare draga si imi este doamna Elena!☺

 26. Ce ma deranjaza la cei ce comenteaza in necunostinta de cauza este faptul ca multi dintre ei nici nu sunau macar sa se intereseze de rudele lor!Ereau sunati de catre doctor in legatura cu medicatia care trebuia adusa de la doctorul de familie(cei care aveau)si bineinteles ca se facea tot posibilul ca acel pacient sa primeasca medicatia chiar daca familiile intarziau si 2 saptamani…..ii trantesc aici si asteapta sa moara.
  .au fost cazuri cand familiile intrebau cam cat preconizam ca mai au de trait?Si ereau surprinsi placut cand li se spunea ca parintii sunt bine…ne socau pur si simpu.. mancare erea din plin…aveau dimineata micul dejun si ceaiul,la ora 12ciorbita si felul doi,umdeva la ora 16-17 aveau o gustare iar laora 19 cina (si ea destul de consistenta)va spun ca nici-un om sanatos nu poate manca atat la o portie…poate acasa saracii nici nu vedeau mancarea o data pe zi…in fiecare zi ereau spalate hainele si schimbate paturile!Iar daca tu ii aduci in ultima faza si vrei ca dumnezeu sa faca minuni,pocaieste-te..toti oamenii sunt muritori…nu le putem da viata…iar de legat de paturi…asta e cea mai mare porcarie posibila…vantaile acelea de care zic unii se produc datorita spargerii capilarelor la nivelul membrelor care sunt foarte fragile la batrani si se numesc petesii.Apar cam in ultima faza la batrani.despre ce vorbim unii????

 27. Doamna Violeta in primul rind invatati sa scrieti bine romineste si dupa comentati.Se scrie corect pacienti nu pacenti, se scrie l-am sau n-am si alte greseli gramaticale .in comentariu lipseste cu desavirsire punctul si virgula. Daca esti acceasi doamna care inca m-ai lucrezi si acum pt Domnul Tarik te sfatuiesc sa-ti dai singura demisia pina nu vei fi luata in catuse si dusa la politie pt. tot raul pe care l-ai facut acestor batrini si continui sa-l faci. Domnul Tarik oare nu va trrimite sa va faceti analizele psihiatrice ? Tu nu ai ce cauta acolo tu esti o femeie bolnava psihic cu foarte multe probleme de comportament ,si nu poti face decit rau colegelor tale si pacientilor .Am foarte multe cunostinte care au vrut sa lucreze pt Domnul Tarik si au plecat din cauza ta. Sfatul meu este sa ai grije ce faci pentru ca ce semeni aia culegi ,si iti va veni rindul sa platesti cu virf si indesat tot ceea ce ai facut si faci. Si eu am vrut sa ma angajez acolo dar n-o voi face pentru ca nu vreau sa am deaface cu asa fenomene ale naturi .Nu ma mira ca nu Domnul Tarik nu gaseste personal si nu vrea nimeni sa lucreze pt dumnealui din moment ce tine o inculta si o analfabeta ca asistenta ,si ca are probleme din cauza unor angajati ca tine care urla 24 din 24 de ore ,si jicnesc acei batrini lipsiti de aparare .Rusine sa-ti fie ,femeie fara suflet.

 28. Nu vreau să mă implic mult.sunt infirmiera și am lucrat in afara într-un azil,o perioada lungă,aveam 118-120 bătrânei…eram 4 pe tura de 6 ore,totul era calculat la minut ce aveam de făcut…pt noi era fff greu sa ne încadrăm in schema scrisă de directoare săptămânal…era greu dar nu imposibil.dar va asigur că erau f curați,schimbați zilnic,barberiti,parfumați,scoși la aer zilnic,majoritatea in scaun cu rotile…fata care i supraveghea i dădea pe toți cu crema hidratantă,apoi era prânzul și intră tura de prânz,care verifică pamperșii ,aveau salon de activități,urma cina și apoi somnul.la ora 21 intră tura de noapte care rămânea 12 ore,deci ajuta umpic și tura care intra de dimineață.. uitasem la tura de noapte,din 2 in 2 ore se intra in fiecare cameră,pt schimbări postulare,și verificare pampers
  Aveam tot timpul la dispoziție tot necesarul pt igiena personală..
  Dar nu asta vreau sa spun cum e in afara…acum sunt in țară…luni am fost la interviu și acolo wawww fff surprinsă o curățenie desăvârșită,cu Dna directoare f drăguță am servit o cafea…a rămas merg miercuri la probă…eu eram sigură 100% că rămân,așa că am plecat direct sa cumpăr o uniformă nouă…la plecarea i-am spus din mers sub forma de glumă;e f frumos aici…vreau și eu o cameră…a venit ziua mare…proba 18 bătrâni,unii cu probleme psihice,alți cu handicapuri mari,fără mâini,fără picioare,triști,murdari,in saloane miros groaznic,aproape toți sunt cu escare care m-au îngrozit…așa am inceput ziua…m-am pus sa i spăl și să-i schimb,după fiecare schimbam mănușile,colega mea se uită ciudat la mine și îmi spune…nu se face așa.cu o pereche trebuie sa faci tot…cum????am rămas mută…apoi zice ea…prosoapele din dulap sunt pt ora mesei sa se șteargă la gura…iar eu zic: păi bine și cum i usuc după spălare,ea zice:uzi un colt de burete și cu partea cealaltă usuci,așa e aici…nu am făcut așa i-am uscat cu șervețele de hârtie.apoi la masa mănâncă doar cine poate,la câtiva le-am dat eu cu lingura…pe picioare când am văzut m-am îngrozit complet…coji groase,galbene,unele cădeau,erau pline paturile…întreb iar pt că nu mai văzusem…asta ce mai e…ea spune sunt grei nu putem să-i ducem la baie,cred că trebuie ani sa faci așa cozi +plus lipsa de hidratare…o infirmiera ar trebui sa se ocupe doar de bolnavi asta e treabă ei…noi doua am fost și femei de servici,in pauze făceam maturam,spălăm pe jos ,praful..rufe la spălat,întinse și adunate,…am spălat și saltele …dincolo pt asta e femeie de servici…acolo se putea cu 120 și aici cu 18 a fost cea mai grea zi de muncă din viața mea…am ajuns ruptă acasă dar parca luasem după mine mirosul din saloane…mirosul morții, așa pot să mă exprim acum.maine merg iar dar cred că îmi iau lucrurile și aș vrea să vb cu șefa, să-i spun că eu nu pot sa vad și să tac…nu e corect nici uman ce se întâmplă cu ușile închise.la interviu îmi spunea că au o mare gaura financiară,…oare o avea în cap sa o recupereze prin economie de apa,prosoape,creme…habar nu am…de asta vreau să mă retrag pt că nu îmi pot bate joc de sărmanii bătrânei,nu sunt nici contra nimănui,e doar experiența mea de o zi.le doresc sănătate părinților dvd,dar pt cine își permite e mai bine sa plătească o internă care se ocupă 100% de el-ea și poate și mai rentabil…nu știu tariful la cămin dar sigur e uriaș…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *