Țara lovită de dezastru: după ravagiile făcute de epidemie se confruntă cu un ciclon

ciclon 1

India a evacuat peste 135.000 de oameni pe coasta de vest a țării înainte de sosirea ciclonului „extrem de sever” Tauktae, care va ajunge pe uscat  şi care aduce rafale de vânt cu viteze de peste 160 km/h.

CITEȘTE ȘI: S-au dat artiști ca să primească indemnizații de pandemie. Descinderi într-un dosar de înșelăciune

Gujarat, stat din vestul Indiei, se pregateste pentru impactul cu ciclonul Tauktae, despre care se spune ca ar fi cea mai puternica furtuna din regiune, din 1998.

Meteorologii spun că Tauktae s-a transformat „într-o furtună ciclonică extrem de severă”, iar specialiştii susţin că acesta va aduce inclusiv rafale de vânt care vor atinge şi depăşi 160 kmh.

În ultimele doua zile, pe fondul precipitaţiilor abundente care au însoţit ciclonul, cel puţin 20 de persoane au murit, în vreme ce zeci de mii de oameni au fost evacuaţi.

Marina indiană a declarat că mai mult de 125 de persoane au fost date dispărute pe mare, după ce barja le-a fost scufundată de ciclonul Tauktae, care a lovit coasta de vest a Indiei.

Operațiunile de salvare a muncitorilor care foloseau barja ca baza pentru lucrările de pe platformele petroliere au reușit să salveze aproape 150 dintre ei. Potrivit rapoartelor, și alte vase sunt în derivă pe mare.

Ciclonul Tauktae vine pe fondul unui al doilea val devastator de COVID-19, unul care a copleşit sistemul de sănătate al Indiei. Spitalele sunt pline până la refuz, iar mii de oameni bolnavi se luptă să primească îngrijire specializată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *