Sute de timişeni şi arădeni, ţepuiţi cu locuri de muncă

job in strainatate

Sute de persoane au fost înşelate promiţându-li-se locuri de muncă în Germania. Persoanele interesate se prezentau la sediile unor societăţi, achitau 500 de lei, apoi li se promitea că banii le vor fi returnaţi de angajatorul german. Ba chiar încheiau şi contracte de prestări servicii, cu o durată de 24 de ore.

Poliţiştii Serviciului de investigare a criminalităţii economice au efectuat şase percheziţii în Timişoara şi Arad, la sediile a două firme şi la domiciliile a patru persoane. Poliţiştii au stabilit că, în perioada iunie 2015 – martie 2016, bănuiţii, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani, în calitate de reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, împreună cu alte persoane, au indus în eroare români care se interesau de obţinerea unor locuri de muncă în străinătate.

Din cercetări a reieşit că reprezentanţii firmelor ar fi publicat anunţuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în Germania, în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract.

Acolo, acestea achitau sume de aproximativ 500 de lei, sub promisiunea că banii vor fi restituiţi de angajatorul german, însă în realitate contractele încheiate erau pentru prestări servicii cu o durată de 24 de ore, banii intrând în conturile societăţilor comerciale.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat 564 de contracte, urmând a stabili cu exactitate circumstanţele în care au fost încheiate. Pe numele suspecţilor, Judecătoria Timişoara a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *