Sute de timișeni, diagnosticați cu pneumonie!

termometru

La început de primăvară sistemul imunitar este slăbit, iar schimbările bruşte de temperatură din ultima vreme au avut repercusiuni și asupra stării de sănătate.

Îmbolnăvirile din cauze virale s-au menținut și în ultima săptămână la nivel apropiat de cele înregistrate în săptămâna precedentă. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, medicii au raportat 1.034 de cazuri de viroze, dintre care 25 au fost tratate într-o unitate sanitară. Totodată, 205 timișeni au fost diagnosticați cu pneumonie, 45 dintre aceștia fiind spitalizați.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, specialiștii recomandă o serie de măsuri de prevenție: întărirea sistemului imunitar prin consumul de vitamine și minerale naturale (vitamina C și zinc) printr-o dietă sănătoasă și echilibrată bogată în fructe și legume și asigurarea unei bune hidratări a organismului, fiind recomandate lichide precum apa, ceaiurile, siropurile naturale, tincturile din plante și fructe de pădure.

Potrivit medicilor, odihna este, de asemenea, foarte importantă, fiind indicat ca somnul nocturn să fie de cel puțin șapte-opt ore. Totodată, trebuie respectate regulile de igienă, cu un accent deosebit pe spălarea frecventă a mâinilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns