Sute de răceli la temperaturi de vară, în Timiș

viroze

Vremea deosebit de caldă pentru acesată perioadă a mai diminuat numărul virozelor și pneumoniilor, însă nu a reușit să stopeze activitatea tuturor microbilor vinovați de îmbolnăvirea populației.

Astfel, în ultima săptămână, medicii timișeni au diagnosticat 770 de viroze respiratorii, în 30 de cazuri impunându-se spitalizarea.

CITEȘTE ȘI: Minuni dumnezeiești, fantome și locuri tămăduitoare, într-o zonă aparte din județul Timiș

De asemenea, numărul pneumoniilor s-a menținut destul de ridicat, 217 persoane fiind înregistrate cu această afecțiune, dintre care 61 au avut nevoie de tratament într-o unitate sanitară.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, în această perioadă nu au fost depistate cazuri de gripă.

Conform specialiștilor, în regiunile cu climă temperată, virozele simple apar pe tot parcursul anului, dar au o scădere a incidenței în timpul lunilor de vară.

CITEȘTE ȘI: Imagini dezgustătoare: Un angajat al unui restaurant din vestul ţării urinează în mijlocul localului

Un vârf al infecțiilor cu rinovirus este consemnat primăvara, în lunile aprilie-mai.

Virusul paragripal are două maxime, primăvara și toamna, iar virusurile gripale și virusul sincițial respirator au incidența cea mai mare între decembrie și aprilie.

Pe de altă parte, alergenii prezenți în aer în această perioadă pot irita căile respiratorii ale persoanelor sensibile, făcându-le vulnerabile la infecții.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns