Minuni dumnezeiești, fantome și locuri tămăduitoare, într-o zonă aparte din județul Timiș

drum spre izvorul tamaduirii buzad

Două tragedii care s-au petrecut în aceeași familie au marcat o întreagă comunitate dintr-un sat timișean.

De altfel, toată comuna Bogda are parte de minuni inexplicabile, tragedii marcante, izvoare tămăduitoare, o fantomă care bântuie un sat, dar și povești cu șarlatani care au încercat să obțină profit pe baza… minunilor.

Mireasa care bântuie satul Buzad

În urmă cu mulți ani, o tânără femeie care se pregătea de nuntă a murit înecată într-un pârâu care trece prin satul Buzad (comuna Bogda).

parau fantoma buzad
Acesta este pârâul unde doi membri ai aceleiași familii au murit înecați

Conform tradiției, tânăra a fost îngropată în rochie de mireasă. Părinții fetei spuneau că după moarte, fata ”îi vizita” acasă.

CITEȘTE ȘI: Imagini dezgustătoare: Un angajat al unui restaurant din vestul ţării urinează în mijlocul localului

Ba chiar a fost văzută, uneori, și pe podețul lângî care a avut loc tragedia. La vreo 20 de ani distanță, soțul verișoarei tinerei mirese a avut aceeași soartă, în același loc.

CITEȘTE ȘI: David Bechkam, cu lacrimi în ochi. Ce a pățit chiar de ziua lui – VIDEO

Bărbatul venea de la Timișoara, unde făcea naveta la serviciu și, spun oamenii din sat, probabil că a fost foarte obosit și s-a așezat pe podeț, fiind găsit, ulterior, înecat în pârâu.

De fantoma mireasă bătrânii satului încă își aduc aminte. Mai puțini sunt tinerii care știu povestea tragică a familiei din Buzad.

Izvorul tămăduirii

La vreo trei kilometri depărtare de acest podeț, dincolo de hotarul comunei, exista un izvor numit de localnici ”La Târnova”.

Drumul până acolo este acum inaccesibil autoturismelor, însă oamenii locului spun că înainte de anii ’80 acolo s-ar fi petrecut minuni.

”La izvor mergeau bătrâni cu bastoane și se întorceau fără”, măsrturisește o localnică, asigurându-ne că nana Lina știe toată povestea, pentru că acolo mergea în tinerețe cu stupii. La cei 86 de ani ai săi, nana Lina își amintește de acel izvor.

CITEȘTE ȘI: Adrian Mutu are de ce să fie mândru! Cele două timișorence din familia sa, Sandra şi mama ei, reușesc să-l facă fericit pe „Briliant”

”Când mergeam eu acolo cu stupii, prin anii ’80, nu mai era nimic amenajat. Totul fusese distrus. Înainte erau căzi în care se cufundau oamenii pentru a se vindeca, de reumatism.

Ba chiar se spunea că și cei orbi își recăpătau vederea. Eu am băut apă de acolo, dar pe mine m-au ajutat mult și produsele apicole, că toată viața am fost cu stupii.

La fiecare boală am mâncat lăptișor de matcă și alte produse apicole”, spune nana Lina.

Revenind în prezent, despre izvorul tămăduirii a aflat și un bărbat care s-a pretins a fi călugăr.

El a găsit locul sau unul prin preajmă, a anunțat lumea și a chemat sute de oameni la… tratament.

Anul trecut, cineva a aflat că bărbatul nu era nici măcar fost călugăr, ci doar un șarlatan, așa că a fost alungat din zonă.

CITEȘTE ȘI: Scene de groază într-o gară din vestul ţării: bărbat sfârtecat în mai multe bucăți de către un tren

Este posibil ca localnicii să fi confundat acest izvor cu vulcanii noroioși de la ieșirea din Pișchia. Pe vremuri, locuitorii din Pișchia și Seceani se duceau acolo pentru a se vindeca de reumatism.

Minunile de la biserica din Bogda

Anul acesta, în a doua zi de Paști, în biserica ortodoxă din Bogda s-a petrecut o minune: o icoană a început să plângă cu lacrimi de sânge.

biserica bogda
Biserica din Bogda, unde icoanele plâng cu lacrimi de sânge

Cu doi ani în urmă, în același lăcaș, acest fenomen a mai avut loc.

Prin urmare biserica a atras o mulțime de persoane interesate să vadă minunea.

Iată doar câteva dintre motivele pentru care Bogda ar putea deveni una dintre cele mai importante atracții turistice (și nu numai) din județul Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Minuni dumnezeiești, fantome și locuri tămăduitoare, într-o zonă aparte din județul Timiș

Lasă un răspuns