Sute de mii de lei pentru consumatorii păgubiți

Furnizorii de curent electric au fost sancționați de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest după ce instituția timișoreană a primit o serie de sesizări, în special de la locuitorii din zonele rezidențiale.

Oamenii au reclamat faptul că rețelele sunt supraîncărcate, că există fluctuații și întreruperi repetate de curent. Au fost și cazuri în care timișorenii au măsurat tensiunea din prize și au constatat că nu este cea prevăzută în contract. Verificările comisarilor de la Protecția Consumatorilor au scos în evidență faptul că rețelele sunt subdimensionate.

CITEȘTE ȘI: O falsă călugăriţă, în vârstă de 19 ani, a înșelat mai mulți oameni

”Se acordă autorizație de construire fără o dimensionare prealabilă. Pe lângă sancțiuni, am dispus modificarea clauzelor contractuale”, a precizat comisarul-șef Claudiu Sorin Sușanu.

Nu este singura situație în care consumatorii au avut câștig de cauză în urma reclamațiilor depuse la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest. Astfel, au fost soluționate favorabil și mai multe sesizări care vizau băncile și unitățile comerciale. Pe parcursul primelor șase luni din acest an, consumatorii timișoreni au primit despăgubiri în valoare totală de 565.327 de lei, bani încasați necuvenit de diverse societăți. Potrivit reprezentanților instituției timișorene, în primul semestru din acest an au fost depuse 2.277 de reclamații, soldate cu 257 de decizii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns