Sute de biciclişti şi pietoni s-au distrat de minune la VpBFest (galerie foto)

verde pentru biciclete 8

„Pe aici astăzi nu se arde gazul”: aşa scria pe bannerele care au blocat duminică accesul autoturismelor pe bulevardul Corneliu Coposu, până la fântâna arteziană, dar şi pe Vasile Pârvan, spaţiul de desfăşurare a celei de a doua ediţii VpBFest, care a oferit timişorenilor iubitori de mişcare în aer liber o mare (Pe)trecere de pietoni la care au avut acces doar pedeştrii şi cicliştii.

Sute de oameni de toate vârstele, de la cei cu tâmpla căruntă până la copilaşi de doi-trei anişori, cu vehicule pe două roţi de toate culorile, mărcile şi… dimensiunile au acceptat invitaţia celor de la Verde pentru Biciclete, alegând să-şi petreacă duminica pe bulevardele transformate în artere pietonale şi piste de ciclism de-a lungul celor câteva ore de sărbătoare a comunităţii.

Strada liberă s-a umplut de tricouri multicolore – galbene ale voluntarilor de la Verde pentru Biciclete, reflectorizante sau acoperite de veste în nuanţe de portocaliu şi neon, iar lumea a purtat cu mândrie căşti de protecţie, genunchiere şi benzi de un verde strălucitor, în dorinţa de a demonstra că ştiu foarte bine că, în trafic, bicicliştii trebuie să fie şi vizibili de la distanţă, şi apăraţi de eventuale accidente.

Cei mai talentaţi şi mai temerari dintre sportivi s-au înscris în concursul de viteză „CriteriumTM”, ai cărei câștigători s-au ales cu medalii, dar și cei mici au avut parte de o competiție pe măsura lor, prilej de mare distracție atât pentru ei, cât și pentru părinți și bunici.

Pe spațiul verde s-au întins pături, între copaci au fost atârnate hamace pentru ca participanții la festival să se poată odihni în voie, sau, după caz, să răsfoiască o carte din raftul adus la fața locului de reprezentanții Librăriei „La Două Bufniţe”, care s-a alăturat evenimentului sub deviza „Biciclim şi citim”.

Alţi timişoreni au ales să se apropie de cortul în care o echipă SMURD compusă din medic, asistent şi voluntar au făcut o demonstraţie de prim-ajutor slujindu-se de două manechine, sau de cel al IPJ Timiş, unde poliţiştii rutieri au răspuns întrebărilor legate de legislaţia rutieră şi i-au îndemnat pe curajoşi să-şi testeze reflexele pe… bicicleta beată.

Jucătorii de la Politehnica Timişoara s-au întâlnit cu suporterii la un tenis cu piciorul, iar copiii au fost invitaţi să se alăture atelierelor gratuite în aer liber. De la membrii Asociaţiei „Little People”, ei au avut ocazia de a afla povestea leului curajos, de a desena şi confecţiona mici mascote, dar şi de a face donaţii pentru prichindeii bolnavi de cancer.

Alte workshop-uri i-au îndrumat de doritori în materie de reciclare creativă, iar lumea a făcut cunoştinţă cu cei de la Centrul Naţional pentru Producţie şi Consum Durabile, Colegiul Pacienţilor din România, asociaţii precum Sfera Timişoarei, InEdu, Ajungem Mari, Creativity Studio sau Biciclete Pegas.

Cei care nu s-au lăsat speriaţi de ploaie şi au rămas la VpBFest până pe înserat au putut vedea cum arată o sesiune de yoga în mijlocul străzii, dar şi să se bucure de concertul susţinut, pe scena instalată la intrarea în pasajul Michelangelo, de Alexandru Ştefănescu, finalist la „Românii au talent”.

Seara s-a încheiat cu o petrecere-surpriză pusă la cale chiar în pasaj: jocuri de lumini cu lasere.

Foto: Dani Amariei

          Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *