Suspans pentru toţi şoferii. Cine nu trece testul, rămâne fără permis de conducere! VIDEO

permis auto

Şoc pentru toţi şoferii! O lege care în mod scriptic a intrat în vigoare, în România, nu mai permite eliberarea sau reînnoirea carnetului auto pentru cei care nu vor trece un test.

O directivă europeană care trebuia implementată în România până la 31 decembrie 2015 nu mai permite eliberarea sau reînnoirea carnetului auto pentru cetăţenii care au apnee şi care nu urmează tratament corespunzător pentru această afecţiune.

Conform noilor reguli impuse de Uniunea Europeană, autoritățile nu vor mai elibera sau reînnoi permisul de conducere soferilor sau conducătorilor, fără a obţine un aviz autorizat care să ateste dacă sunt sănătoşi şi nu suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn.

Această boală de apnee moderată în somn de tip obstructiv se referă la existența a cel puțin 30 de episoade de apnee şi hipoapnee într-o oră, ambele fiind asociate cu somnolență diurnă excesivă.

Candidații sau conducătorii auto pentru care există pericolul de acest sindrom de apnee moderată sau severă în somn vor fi nevoiți să treacă pe la doctor, pentru obţinerea unui aviz înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere.

Statele membre europene trebuie sa adopte si sa publice actele cu putere de lege si actele administrative necesare pentru a se conforma cu Directiva 2014/85/UE a Comisiei din 1 iulie 2014 de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind permisele de conducere, potrivit capital.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns