Super SALARII în Sănătate! Medicii sunt primii care vor primi lefurile DUBLATE. Vezi de când

Mare bucurie în sistemul sănitar din România. După ce ani la rând medicii au reclamat salariile foarte mici care au dus la plecări masive din sistem, acum pare că a ieșit soarele pe strada lor.

Surse apropiate negocierilor pentru noua Lege a salarizării unice în sistemul bugetar susțin că medicii vor fi singura categorie care îți vor primisalariile dublate încă din primul an și nu pe parcursul a patru ani așa cum vor primi celălalte categori bugetare.

Medicii și peronalul auxiliar din Sănătate vor primi salariile mari de la 1 ianuarie 2018, iar măririle vor fi consistente apropiindu-se binișor de veniturile din alte state ale Uniunii Europene. Celălalte categorii își vor primi măririle potrivit procentelor negociate în perioada 2018-2021.

Salariile vor crește pe măsura gradațiilor și se poate ajunge la salarii care păreau un vis în România până acum.

Medic primar gradație 0 – va primi un salariu plecând de la 10.000 de lei și poate ajunge ușor la peste 12.000 cu sporuri și ore suplimentare. Acum încasează aprox. 5000 de lei

Asistent medical (cu studii superioare) gradație 0 – aprox. 3.400 de lei

Medic primar gradația 5 – poate ajunge la un salariu cuprins între 16.000 și 18.000 de lei (acum încasează lunar aprox. 9.500 de lei).

Creșterile vor fi și mai consistente la profesori, șefii de clinică și medicii de la UPU (unitățile de primiri urgențe): între 20.000 – 25.000 de lei.

Sursa: stiripesurse.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns