O comună din apropierea Timişoarei este pregătită pentru investiția Mitsubishi. A fost deja identificat terenul de 100 ha, aflat la 1,5 km de autostradă

giarmata 3

Vestea că gigantul Mitsubishi Motors ar putea deschide o fabrică în judeţul Timiş a creat emulaţie în judeţ. Având în vedere valoarea investiţiei preconizare, în jur de 200 de milioane de euro, este de aşteptat ca Timişul să aibă foarte multe de câştigat, dacă intenţia se va materializa.

Deocamdată, investitorul a identificat judeţele Timiş şi Prahova ca potenţiale locaţii, fiecare având propriile avantaje.

Una dintre localităţile timişene care s-ar califica din punct de vedere al condiţiilor oferite este Giarmata, comuna dispunând de infrastructura necesară unei asemenea investiţii. Deja, primarul Virgil Bunescu a identificat o suprafaţă de 100 de hectare, care se pretează foarte bine amplasării unei fabrici de motoare.

Terenul se află la doar 1,5 kilometri de autostradă, este racordat la curent electric, apă, gaz şi canalizare şi se află foarte aproape de Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara.

bunescuÎn plus, Giarmata este la doar câţiva kilometri de municipiul Timişoara, fapt care uşurează asigurarea forţei de muncă necesară. În zonă există o platformă industrială unde îşi desfăşoară activitatea şi alte fabrici.

Primarul Virgil Bunescu a declarat că este deschis ca, în cazul în care investitorii se vor orienta către Giarmata, aceştia să poată beneficia de taxe şi impozite locale mai mici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns