SUPER GRĂDINIŢA dintr-o comună timişeană (GALERIE FOTO)

copii parta

Preșcolarii dintr-o comună timișeană își petrec prima vacanță de vară la grădiniță. Sunt câțiva prichindei ai căror părinți sunt fericiți că au găsit o soluție ieftină și bună pentru petrecerea timpului liber de către copiii lor.

Locul de joacă amenajat recent în curtea unității de învățământ și sălile de clasă dotate corespunzător pentru activitățile recreative fac din ”grădinița de vară” o opțiune ce a fost luată în calcul și de unii dintre timișoreni.

Un spațiu de nota zece, nevalorizat de IȘJ Timiș

Spre deosebire de alte unități de învățământ din mediul rural, dar și din Timișoara, la Parța, grădinița are dormitoare spațioase, bucătărie modernă și spațiu generos pentru servirea mesei, ba chiar și sală de sport. Bucătăria este însă nefuncțională din cauza lipsei de personal, masa copiilor fiind asigurată de o firmă de catering care aduce mâncarea tocmai de la Șag.

”Din păcate nu avem bucătăreasă, pentru că nu avem normat postul de către cei de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Timiș. Pentru 75 de copii care frecventează grădinița avem trei educatoare și o singură îngrijitoare cu jumătate de normă, care stă benevol șapte ore zilnic. Prea puțin!

Cei de la IȘJ ne-au transmis că nu ne pot norma alte posturi, fiindcă nu au posibilitatea. Ni s-a explicat că prin efectuarea orelor de educație fizică la ciclul primar de către profesori de sport nu au mai rămas fonduri pentru alte norme.

Noi în această vară vom face din nou solicitări, pentru că la 15 copii aflați la programul prelungit ar trebui să avem o îngrijitoare cu normă întreagă, or la noi, circa 25 de preșcolari stau la grădiniță până la ora 17.

La cei 75 de copii pe care îi avem înscriși, sunt necesare trei îngrijitoare și o bucătăreasă. În prezent, primăria plătește salariul pentru încă o îngrijitoare, pentru că altfel nu ne putem descurca”, spune directoarea Școlii Gimnaziale Parța, Ioana Orha.

Potrivit acesteia, nu doar preșcolarii au de suferit ca urmare a lipsei de personal, ci și elevii comunei: la secretariatul unității de învățământ, angajata are doar un sfert de normă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns