Peste 140 de parcele pentru case, concesionate de primărie într-o comună din Timiş. Ar mai fi nevoie de un hectar de teren

jebel 7

Deși nu se află în zona periurbană a municipiului Timișoara, ci la 25 kilometri, o comună a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare rezidențială semnificativă. Locuințele noi au apărut nu doar în perimetrele de extindere a intravilanului, ci și în vatra veche a localității, pe foarte multe dintre străzi.

Primăria a contribuit și ea la înnoirea zestrei de case prin cele peste 140 de parcele pe care le-a concesionat. În prezent, extinderea intravilanului și, pe această cale a localității, se află în același impas pe care îl traversează unitățile teritoriale care nu au în proprietate altfel de teren decât pășuni.

La această oră sunt înregistrate la primărie 140 de cereri pentru concesionarea de parcele care nu pot fi onorate. Primarul comunei Jebel, Sabin Bociu, a declarat că instituția este preocupată de identificarea unor suprafețe din intravilan care îi aparțin și care ar putea fi lotizate în vederea construirii de locuințe.

O primă parcelă ce ar putea fi utilizată pentru crearea a șase până la opt noi locuri de case a fost deja găsită. Dar ar mai fi nevoie într-o primă fază de cel puțin un hectar de teren.

Pentru cei care își doresc o astfel de investiție, edilul afirmă că are în calcul și varianta ca primăria să achiziționeze teren agricol, pentru a face schimbul cu o suprafață de pășune similară de la limita actuală a intravilanului, unde să se realizeze un nou plan urbanistic zonal pentru zonă rezidențială.

Varianta nu este deloc simplă și, în plus, durează, necesitând o serie de avize și aprobări, dar este dătătoare de speranțe pentru cei care așteaptă o rezolvare favorabilă a cererii de concesionare a unei parcele pentru construirea unei locuințe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Peste 140 de parcele pentru case, concesionate de primărie într-o comună din Timiş. Ar mai fi nevoie de un hectar de teren

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *