Tensiuni şi surprize în Consiliul Local Timişoara

consiliul local timisoara 3

Un proiect mai vechi al primarului Nicolae Robu, privitor la comasarea tuturor birourilor şi serviciilor sociale din cadrul municipalităţii într-o singură direcţie, a creat o oarecare tensiune, ieri, în debutul şedinţei de plen a Consiliului Local Timişoara.

Cel mai mult s-a enervat edilul-şef, din cauza intervenţiei lui Tiberiu Negrei, liderul sindical al funcţionarilor din administraţie, care a afirmat că nu ar exista un aviz favorabil din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Robu a fost nevoit să citească pentru tot auditoriul titlul respectivului aviz, nu înainte de a-l acuza pe Negrei că „dezinformează cu neruşinare”. Proiectul a fost până la urmă aprobat, astfel încât toate structurile respective se vor reuni într-o Direcție de asistență socială.

RATT, în curs de transformare în societate comercială

Alte puncte de pe ordinea de zi s-au referit la selecţia unor noi membri ai consiliilor de administraţie la SC Drumuri Municipale, Colterm şi Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT). Referitor la RATT, primarul Nicolae Robu a precizat că este vorba despre o reducere a numărului de membri în CA la numai trei, deoarece regia intră într-o fază de tranziţie spre statutul de societate comercială. Cele trei persoane pe care le-a propus el au fost agreate de majoritatea consilierilor. Printre membrii agreaţi se numără şi Culiţă Chiş, care reprezentant direct al primarului în consiliul de administraţie al RATT.

Ieftinirea Timpark, respinsă de consilieri

Un proiect privitor la un nou regulament al sistemului de parcare Timpark, prevăzând o reducere tarifară de 20 la sută pentru timişoreni, a provocat ieşirea la rampă a consilierului Daniel Idolu, care a opinat că ar fi incorectă, din punctul lui de vedere, discriminarea celor care locuiesc în Dumbrăviţa, Moşniţa şi în alte comune limitrofe. Idolu a precizat că el şi colegii săi din PSD se vor abţine de la vot în cazul acestei hotărâri. Surpriză, însă: proiectul a căzut pentru că s-au abţinut şi unii consilieri din tabăra primarului. A fost un moment puţin comic, pentru că Robu a cerut renumărarea voturilor, încercând cu greu să-şi mascheze iritarea, dar şi surpriza că i-a picat proiectul. A anunţat, până la urmă, că îl va promova şi la următoarea reunire a consiliului local.

Sportul, alt măr al discordiei

Puţini s-ar fi aşteptat ca un proiect privitor la finanţarea unor ramuri sportive să işte tărăboi, însă acest lucru s-a întâmplat, până la urmă. Au ieşit la rampă mai întâi reprezentanţii PSD în consiliul local, care au solicitat triplarea sumelor pentru anumite ramuri sportive. Mai nervoşi au fost, însă, chiar liberalii din comisia de sport şi cultură, care i-au reproşat şefului lor că le-a ignotrat complet propunerile.

Practiv, primarul a tăiat fără milă din bugetele pe care le propuseseră cei din comisia de specialitate. Cele mai mari nemulţiumiri le-au creat reducerile finanţărilor pentru echipele de volei şi de fotbal în sală, care s-ar fi ales, potrivit proiectului promovat de primar, cu numai 25.000, respectiv 50.000 de lei. Robu şi-a apărat poziţia susţinând că trebuie sprijinite intens doar ramurile sportive care fac şi performanţă, dar au şi impact la public.

Până la urmă, edilul-şef a fost nevoit să bată în retragere, recunoscând că a redus mai mult decât era cazul sumele cuvenite anumitor ramuri sportive, astfel că a fost de acord cu dublarea sumelor pe care le propusese iniţial pentru volei, care va primi 50.000 de lei, şi pentru echipa de fotbal de sală, care se va alege cu 100.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *