Supa la plic: un amestec de 10 E-uri şi 156% mai multă sare decât doza recomandată. Avertisment InfoCons

Supa la plic: un amestec de 10 E-uri şi 156% mai multă sare decât doza recomandată. Avertisment InfoCons

Supa la plic poate conţine până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, informeazează specialiştii de la Info Cons.

CITEȘTE ȘI: O rachetă Space X Falcon 9, scăpată de sub control, va lovi Luna. Când va avea loc impactul și de unde se poate observa

Ei au realizat un studiu pe baza a 29 de astfel de produse care se găsesc pe piaţa de la noi, analizând etichetele produselor.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip supa la plic au rezultat:

1. Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziție:
– 89,66% au în compoziție tăiței/paste cu un procent cuprins între 44,9% și 93% din compoziția produsului
– 44,83% au în compoziție legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% și 28,5% din compoziția produsului

2. Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
– la 62,07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menționa dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome
– la 24,14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale
– la 44,83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menționa ce fel de contimente s-au adăugat.

3. Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în supa la plic:
– 93,10% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)

4. Numericul de aditivi alimentari variază între 0 şi 10.
– 93,10% dintre produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale raportate la 100 grame de produs.

5. Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:

– 66,67% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamat de sodiu (E621);
– 66,67% dintre produsele studiate au avut în componență carbonati de potasiu (E501);
– 55,55% dintre produsele studiate au avut în componență carbonati de sodiu (E500);
– 51,85% dintre produsele studiate au avut în componență guanilat disodic (E627);
– 51,85% dintre produsele studiate au avut în componență inozinat disodic (E631).

Valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal și 459 kcal.

Cantitatea de grăsimi variază între <0,5 g și 18,9 g.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între <0,1 și 8,6 g.

Cantitatea de glucide variază între 3,6 g și 63 g în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0,5 și 15,1 g.

41,38% din produsele analizate nu conțin fibre.

Cantitatea de proteină se situează între 0,7 g și 15,2 g pentru produsele studiate.

Cantitatea de sare raportat la 100 g de produs s-a situat între 0,7 g și 12,8 g.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns