O rachetă Space X Falcon 9, scăpată de sub control, va lovi Luna. Când va avea loc impactul și de unde se poate observa

O rachetă Space X Falcon 9, scăpată de sub control, va lovi Luna. Când va avea loc impactul și de unde se poate observa

Specialiştii susţin că racheta Space X, care este în spațiu de șapte ani, va lovi Luna peste aproximativ cinci săptămâni, în data de 4 martie.

Racheta Falcon 9 a fost lansată în spaţiu în februarie 2015, în aFlorida, pentru a pune pe orbită Deep Space Climate Observatory, un satelit meteorologic spațial, şi de atunci  a urmat o orbită „haotică” de atunci, relatează The Guardian, citat de Adevărul.

Misiunea de interplanetare presupunea o călătorie de un milion de mile, doar că, în drumul său spre aşa-numitul punct Lagrange (o poziţie neutră din punct de vedere gravitaţional), racheta şi-a consumat combustibilul şi a devenit un simplu deşeu spaţial.

CITEȘTE ȘI: Video: Explozie urmată de un incendiu puternic, la Atena, în centru. Toate clădirile pe o distanță de 200 de metri au fost grav avariate

Prin urmare, penrtru că nu a avut suficient combustibil pentru a reveni în atmosfera Pământului, racheta „nu a avut energia necesară pentru a scăpa de gravitaţia sistemului Pământ-Lună”, după cum a explicat meteorologul Eric Berger.

Specialiştii care îi urmăresc traiectorie cred că în prezent racheta, care cântărește aproximativ patru tone metrice, este pe cale să se intersecteze cu Luna cu o viteză de aproximativ 2,58 km/s în câteva săptămâni.

Analistul Bill Gray a declarat că stadiul superior al Falcon 9 va lovi foarte probabil partea îndepărtată a Lunii, în apropierea ecuatorului, pe 4 martie. Potrivit sursei citate, locul exact pe care racheta îl va lovi rămâne neclar din cauza efectului imprevizibil al luminii solare care crează o presiune asupra rachetei şi a ambiguităţilor în măsurarea perioadelor de rotaţie, care îi pot modifica uşor orbita.

Conform datelor actuale, specialistul spune că, cel mai probabil, coliziunea nu va fi observată de pe Pământ.

SpaceX a fost înființată de Elon Musk la începutul anului drept Space Exploration Technologies sau SpaceX. Scopul lui era să facă zborurile spațiale de 10 ori mai ieftine. Scopul pe termen lung al SpaceX este să facă accesibilă colonizarea planetei Marte.

În noiembrie anul trecut, un fragment dintr-o rachetă SpaceX blocată pe orbită în jurul Pământului este programat să treacă aproape de Stația Spațială Internațională, au anunțat responsabili ruși ai misiunii spațiale, confirmând că monitorizează cursul acestuia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *