Suflu tânăr la SCM Timişoara

SCM Timişoara şi-a completat lotul cu doi jucători tineri.

Alexandru Coconea, în vârstă de 19 ani, vicecampion naţional de tineret cu Ştiinţa Bucureşti, vine să întărească gruparea bănăţeană pentru ediţia următoare de campionat.

El a făcut parte din echipa ideală a turneului final al Campionatului Naţional U20.

„Sunt încântat că am semnat cu Timişoara. Un oraş şi o echipă cu o istorie plină de performanţe, de unde vin o serie de sportivi valoroşi. O echipă care mereu a tins numai spre performanţă şi sper să pun şi eu umărul ca în acest sezon să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat Alexandru Coconea.

El a fost jucătorul clubului Steaua Bucureşti şi a evoluat pentru Ştiinţa sub formă de împrumut. De-a lungul vremii a fost component al loturilor naţionale de juniori ale României. La turneul final U20, Coconea a fost al doilea în ierarhia generală a recuperatorilor (14,67 pe meci), al treilea în ierarhia marcatorilor (18 puncte pe meci) şi s-a clasat în primii zece la capitolul paselor decisive (două pe meci).

SCM Timişoara a mai acontat zilele trecute un baschetbalist român, pe Dragoş Diculescu (19 ani, 1,93 metri). Acesta evoluează pe postul de extremă şi a fost liderul naţionalei României la Campionatul European U20 – Divizia A.

„Sunt bucuros să fac parte din acest proiect. Timişoara este echipa care mă poate ajuta să deschid oportunităţi pentru cariera mea. Vin cu braţele deschise şi sunt pregătit să ne îndeplinim obiectivele. Ştiu că echipa este în reconstrucţie şi mai ştiu că mereu a reuşit să facă surprize. Europeanul de tineret m-a ajutat să prind încredere, a fost un punct de pornire a carierei mele. Am realizat la ce nivel sunt la acest moment, unde şi cât mai am de lucrat”, a spus şi Dragoş Diculescu.

El a fost crescut la şcoala de baschet „Dan Dacian” din Bucureşti, iar în sezonul trecut a făcut parte din lotul vicacampioanei Steaua Bucureşti, unde a avut 14 apariţii şi medii de 1,4 puncte, 0,8 recuperări şi 0,5 pase decisive.

SCM Timişoara a reuşit totodată să-i prelungească acordul muntenegreanului Milos Komatina.

Sursa foto: facebook.com/bcscmtimisoara

0 Comments

No Comment.