A fost consacrat şi instalat noul episcop romano-catolic de Timișoara (Video)

Domul Romano-Catolic din Piața Unirii a găzduit în această dimineaţă ceremonia de consacrare și instalare a noului episcop romano-catolic de Timișoara, în persoana Pr. József Csaba Pál, Canonic al Catedralei, arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan şi paroh al parohiei Romano-Catolice „Maria Zăpezii” din Reșița, numit în această funcție de În data de 16 mai 2018, Sfântul Părinte Papa Francisc la 16 mai 2018.

Biserica a fost arhiplină, iar reprezentanții Diecezei Romano-Catolice de Timișoara au avut grijă ca lumea să poată asista la această investitură solemnă și stând pe scaune, în fața sfântului lăcaș, ascultând transmisia din difuzoare.

Noul episcop s-a născut la 3 decembrie 1955 în localitatea Şoimeni-Ciuc, judeţul Harghita.

După studiile gimnaziale a urmat Școala de cantori din Alba Iulia, iar după absolvire și-a continuat studiile la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia.

A fost hirotonit întru preot la 21 iunie 1981 de către episcopul Jakab Antal.

După hirotonire, timp de patru ani, a activat în calitate de capelan la Parohia Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul din Târgu Mureș, iar începând cu anul 1985 și-a continuat activitatea în Dieceza de Timișoara.

Episcopul Sebastian Kräuter l-a numit paroh de Bacova, Buziaș și Nitzkydorf. În anul 1987, a ajuns în Parohia <<Maria Zăpezii>> din Reșița ca preot-paroh, ulterior fiind numit decan, respectiv arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan.

În cadrul Capitlului Catedralei a primit titlul de Canonicus Carolinus Senior. Începând din 1994 este directorul responsabil al revistei diecezane <<Vita Catholica Banatus>>.
Până în prezent, noul episcop a activat cu pricepere şi dăruire, dând dovadă în această slujire de multă râvnă şi fidelitate.

Activitatea depusă în slujba Diecezei de Timişoara a fost apreciată atât de clerul diecezei, cât şi de credincioşi.

Pentru contribuția marcantă la viața spirituală și mișcarea ecumenică defășurată la nivelul municipiului Reșița în anul 2010 Consiliul Județean i-a acordat titlul de <<Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin>>.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.