Suferinzii de Alzheimer nu au fost uitați

Ziua Internațională de Luptă împotriva Bolii Alzheimer a fost marcată, joi, la Centrul de zi pentru persoanele în dificultate din cadrul Direcției de asistență socială a Primăriei Timișoara, printr-un eveniment creat pentru și împreună cu beneficiarii acestuia.

Invitații au asistat la prezentarea unui film cu activitățile din centru, urmat de un scurt spectacol emoționant prezentat de domni și doamne atinse de maladia Alzheimer. Poezia „Rugămintea din urmă” de George Coșbuc, recitată de una dintre doamne a smuls aplauze, dar a adus și lacrimi în colțul ochilor celor prezenți.

Centrul pentru persoanele aflate în dificultate se ocupă de persoanele suferinde de boala Alzheimer în stadiu incipient și mediu, oferind servicii de asistență socială, consiliere psihologică, grupuri-suport pentru aparținători, kinetoterapie, logopedie, artterapie, meloterapie, masaj de relaxare și ateliere de coafură și frizerie. Majoritatea persoanelor din familie sunt copleșite de diagnostic, astfel că aducerea la centru a bolnavilor este în beneficiul tuturor.

„Am dorit să atragem atenția autorităților și opiniei publice că aceste persoane există, prin marcarea Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Bolii Alzheimer. Proiectul nostru este unul european, unul din cele patru derulate de municipalitate. Ne străduim să oferim servicii de înaltă ținută pentru aceste persoane. Boala Alzheimer nu se instalează deodată, de aceea este necesar să fie observată în faza incipientă, când se mai poate acționa”, a declarat Rodica Cojan, director al Direcției de asistență socială din cadrul Primăriei Timișoara.

La ora actuală, Centrul de zi pentru persoanele în dificultate are 100 de beneficiari, cu diverse afecțiuni, dar mai poate oferi servicii și pentru alte persoane, care se pot adresa la sediul de pe strada Ioan Plavoșin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns