Cele mai performante cupluri de dansatori sportivi din ţară, în concurs la Dumbrăviţa

Cele mai performante cupluri de dansatori sportivi din ţară vor încânta publicul timişean cu talentul lor timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la Dumbrăviţa, în cadrul concursului naţional de dans sportiv de ranking „Cupa Mirtys Dance”.

Evenimentul este organizat de clubul „Mirtys Dance”, alături de Crystal Dance, din Cluj-Napoca, şi în colaborare cu Federaţia Română de Dans Sportiv, Consiliul Judeţean Timiş, Direcţia pentru Tineret şi Sport Timiş şi Primăria Dumbrăviţa.

La prima ediţie a evenimentului sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi şi peste o mie de spectatori pe zi. Cele două zile de concurs sunt dedicate competiţiilor ce se adresează fetelor solo, sportivilor din categoriile debutanţi, precompetiţional, open, precum şi concursurilor pe clase valorice.

Cei mai valoroşi dansatori sportivi se vor „lupta” pe ringul de dans şi vor concura la categoriile de vârstă 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani şi 19-34 de ani, la cele două secţiuni, standard şi latino-americane.

Concursul naţional de dans sportiv „Cupa Mirtys Dance” va fi jurizat de peste 40 de arbitri naţionali cu renume în cadrul Federaţiei Române de Dans Sportiv. Echipa de arbitraj reuneşte cei mai titraţi arbitri din întreaga ţară. Dansul sportiv, denumit şi dance sport, defineşte latura competitivă a dansului de societate.

Acest sport încântă privirea şi inimile prin magia dansului, eleganţa costumelor şi emoţiile de a fi pe ring în centrul atenţiei. Câteva dintre trăsăturile sportivilor care practică dansul de performanţă sunt agilitatea, coordonarea, rezistenţa, forţa, disciplina, munca în echipă, harul, stilul şi interpretarea muzicală.

La nivel mondial, dansatorii sunt diferenţiaţi pe clase în funcţie de pregătire şi performanţe şi grupaţi pe categorii de vârstă. Se disting în principal două secţiuni ale dansului sportiv, fiecare cu cinci dansuri: secţiunea standard cu vals lent, tango, vals vienez, slow fox şi quick step şi secţiunea latino cu samba, cha-cha, rumba, paso doble şi jive.

„Dansul sportiv oferă posibilitatea dezvoltării disciplinei sportive a corpului şi a minţii, precum şi creativitatea artistică prin interpretarea muzicală, designul vestimentaţiei şi liniile coregrafice. Publicul şi susţinătorii concurenţilor vor avea ocazia să vadă o competiţie de nivel naţional într-un cadru deosebit cu dans de cea mai bună calitate, mulţi dintre participanţi fiind sportivi de talie naţională şi internaţională cu rezultate deosebite la alte competiţii de profil.

Ne dorim să facem o tradiţie prin organizarea acestei competiţii la Timişoara şi să reuşim astfel să promovăm dansul sportiv în rândul copiilor şi nu numai, să atragem cât mai mulţi tineri spre acest sport de excepţie. Mulţumim autorităţilor locale pentru sprijinul acordat şi partenerilor noştri, care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre de a ne oferi ajutorul pentru organizarea acestui eveniment”, a punctat Mirtys Staici.

Mirtys Dance este o şcoală de dans pentru copii din Timişoara cu o experienţă de peste zece ani, condusă din pasiune pentru dans şi muzică de Mirtys Staici şi Decius Mirea, dansatori profesionişti, sportivi de performanţă care la rândul lor au o experienţă de peste 15 ani şi rezultate importante obţinute în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale, cum ar fi cele de vicecampioni naţionali ai României şi Austriei, vicecampioni balcanici şi finalişti la Cupe ale României.

Programul concursului ce va avea loc la Sala Polivalentă din Dumbrăviţa este următorul: sâmbătă – de la ora 9,30; duminică, – de la ora 10,30.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns