Subiecte de dificultate medie la prima probă a Bacalaureatului

La nivel național, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile. Sunt 116.316 candidaţi din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare.

În județul Timiș au fost înscriși 3.708 candidați, iar  la proba de literatură și limba română s-au prezentat 3.591.

Ministerul Educației Naționale a pus la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul este disponibil în perioada 1–4 iulie, între orele 8 și 16.

Bacalaureatul se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; s-au prezentat la toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Subiectele la prima probă scrisă și gradul lor de dificultate

Copiii au avut de realizat, la primul subiect, un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs și exerciții pe un text la prima vedere „Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din ”Venea o moara pe Siret”.

De asemenea, la subiectul al III-lea, elevii au avut de realizat un eseu pe baza unui text aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul real, iar cei de la profilul uman au avut creaţii ale scriitorilor Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

CITEȘTE ȘI: VpBFest, cu multe surprize pentru timişoreni

Potrivit profesoarei Florinela Săvescu, de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, testările au fost de dificultate medie.

Proba la limba și literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană) este programată marți, iar proba obligatorie a profilului se va desfășura miercuri.

Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării va avea loc în 4 iulie. Afișarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţii. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns