SUA au doborât al patrulea obiect zburător la mare altitudine. Oficiali ai Armatei: „O structură octogonală cu sfori atașate”

SUA au doborât al patrulea obiect zburător la mare altitudine. Oficiali ai Armatei: „O structură octogonală cu sfori atașate”

SUA au doborât al patrulea obiect zburător la mare altitudine. Oficiali ai Armatei: „O structură octogonală cu sfori atașate”.

SUA au doborât un al patrulea obiect zburător neidentificat, într-o nouă operațiune militară. Președintele Joe Biden a ordonat să fie doborât în apropierea lacului Huron, aproape de granița cu Canada.

Obiectul se deplasa la 20.000 de picioare (6.100 m), se arată într-un comunicat al Pentagonului.

A fost detectat pentru prima dată deasupra locurilor militare din Montana sâmbătă, a adăugat acesta.

Obiectul, care nu a fost considerat o amenințare militară, a fost descris de oficialii apărării ca fiind o „structură octogonală” fără echipaj, cu frânghii atașate de el.

CITEȘTE ȘI:Înscrieri clasa pregătitoare 2023: când vor putea fi completate cererile de înscriere a copiilor la școală. Calendar 

A fost doborât de o rachetă trasă dintr-un avion de luptă F-16 la ora locală 14:42.

Incidentul ridică întrebări suplimentare cu privire la numărul de obiecte de la mare altitudine care au fost doborâte peste America de Nord în această lună.

Reamintim că un presupus balon spion chinezesc a fost doborât în largul coastei Carolinei de Sud, pe 4 februarie, după ce a plutit zile întregi deasupra continentului SUA.

Oficialii au spus că este originar din China, țară care a negat că obiectul a fost folosit pentru spionaj și a spus că este un dispozitiv de monitorizare a vremii care a fost rătăcit.

Cert este că incidentele au crescut tensiunile dintre Washington și Beijing.

De la primul incident, avioanele de luptă americane au doborât încă trei obiecte de mare altitudine în tot atâtea zile.

Președintele Biden a ordonat să fie doborât un obiect peste nordul Alaska, vineri, iar sâmbătă un obiect similar a fost doborât peste Yukon, în nord-vestul Canadei.

Oficialii nu au identificat public originea sau scopul acestor obiecte. Atât SUA, cât și Canada lucrează în continuare pentru a recupera rămășițele, dar căutarea în Alaska a fost îngreunată de condițiile arctice.

„Aceste obiecte nu semănau îndeaproape și erau mult mai mici decât balonul (din 4 februarie) și nu vom oferi o caracterizare definitivă a lor până când nu vom putea recupera resturile”, a spus un purtător de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe.

ele 4 obiecte zburătoare doborâte au alimentat teoriile conspirației.

4 obiecte zburătoare, doborâte în februarie

4 februarie: Armata americană doboară un presupus balon de supraveghere în largul coastei Carolinei de Sud. Acesta a plutit zile întregi peste SUA, iar oficialii au spus că a venit din China.

10 februarie: SUA doboară un alt obiect din nordul Alaska, despre care oficialii au spus că nu are niciun sistem de propulsie sau control

11 februarie: Un avion de luptă american doboară un „obiect aeropurtat la altitudine mare” deasupra teritoriului Yukon al Canadei, la aproximativ 100 de mile (160 km) de granița cu SUA. A fost descris ca fiind cilindric și mai mic decât primul balon

12 februarie: avioanele americane doboară un al patrulea obiect de mare altitudine lângă Lacul Huron „din abundență de precauție”.

Sursă: BBC

alba24

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *