Incendiu devastator în apropiere de Timişoara

Incendiu devastator în apropiere de Timişoara

Incendiu devastator în apropiere de Timişoara

În cursul dimineții, la ora 05:20, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în satul Cerneteaz.

Au fost alertate Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și Punctul de Lucru Pișchia și trimiși la locul evenimentului 17 pompieri cu 3 autospeciale de stingere, un autocamion cu container de stingere și o autospecială de serviciu.
În sprijin, a fost trimisă o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara și au fost alertați pompierii voluntari din comuna Giarmata.

„Incendiul s-a manifestat la o locuinţă şi la anexe, pe o suprafață de aproximativ 300 mp.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului este 𝗮𝗺𝗽𝗹𝗮𝘀𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗻𝗲𝗰𝗼𝗿𝗲𝘀𝗽𝘂𝗻𝘇𝗮‌𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗶‌𝗻𝗰𝗮‌𝗹𝘇𝗶𝗿𝗲 𝗳𝗮𝘁‌𝗮‌ 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗯𝘂𝘀𝘁𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲, a transmis ISU Timiş.

La câteva minute după ora 8, pompierii au fost chemaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în Municipiul Lugoj.

A fost alertat Detașamentul Lugoj și trimiși la locul evenimentului 7 pompieri cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de stingere.
Incendiul s-a manifestat la o anexă, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Pompierii au intervenit pentru limitarea extinderii incendiului și pentru lichidare. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiu devastator în apropiere de Timişoara
„Incendiul s-a produs ca urmare a 𝗮𝗺𝗽𝗹𝗮𝘀𝗮‌𝗿𝗶𝗶 𝗻𝗲𝗰𝗼𝗿𝗲𝘀𝗽𝘂𝗻𝘇𝗮‌𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗶‌𝗻𝗰𝗮‌𝗹𝘇𝗶𝗿𝗲 𝗳𝗮𝘁‌𝗮‌ 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗯𝘂𝘀𝘁𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲.

❗️Urmările folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice sau improvizațiile, sunt de cele mai multe ori foarte grave. Respectați recomandările noastre pentru a reduce riscul producerii unui incendiu la locuințe astfel:
– Nu folosiţi sobe şi alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;

CITEŞTE ŞI: Sclipire managerială la Timișoara: Muzeul de Artă a rămas fără magazin de suveniruri și librărie tocmai când sunt așteptați mii de turiști

– Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice;
– Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;
– Nu utilizaţi aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte;
– Nu aşezaţi sau păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură”, a comunicat ISU Timiş.

Foto: ISU Timiş


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *