Studiu World Vision România: Două treimi dintre familiile de la sate vor renunţa la cadouri din cauza scumpirilor

Studiu World Vision România: Două treimi dintre familiile de la sate vor renunţa la cadouri din cauza scumpirilor

Studiu World Vision România: Două treimi dintre familiile de la sate vor renunţa la cadouri din cauza scumpirilor

Și în acest an, în unele case de la sat căldura Crăciunului se va simți doar… în suflet. După ce-și cumpără lemnele pentru foc, iar ingredientele pentru cozonac sunt rânduite pe masă, banii multora dintre familiile din România rurală se termină. Cea mai frumoasă perioadă din an e o corvoadă pentru ei, pentru că nu-și pot permite să le ofere copiilor un cadou.

CITEȘTE ȘI: Recital educativ pentru elevi, la Filarmonica Banatul Timișoara

Două treimi dintre familile de la sate vor renunţa la cadouri sau vor reduce substanţial bugetul pentru cadouri, din cauza creşterii costurilor, arată cel mai recent studiu realizat de World Vision România. Mai mult decât atât, două treimi dintre românii de la sat (66,3%) reuşesc doar parţial sau nu reuşesc deloc să asigure familiei confortul de bază, precum necesarul de alimente sau încălzirea casei în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Din cauza greutăților financiare, o treime dintre părinți ar vrea să sară peste Crăciun. Două treimi dintre familiile de la sate vor renunţa la cadouri sau vor reduce substanţial bugetul pentru cadouri din cauza creșterii costurilor, în timp ce mai mult de jumătate dintre părinții de la sate vor alege cadouri care să acopere nevoi de bază (îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, etc.). Peste jumătate dintre familiile de la sat (55%) nu au avut brad anul trecut sau l-au avut împodobit sărăcăcios.

În acest context, fundația dă startul campaniei „Moș Crăciun la sate” prin care vrea să ajungă cu cadouri de Crăciun la 2.550 de copii din comunitățile vulnerabile din mediul rural. Partenerul campaniei este Magic FM. „Trăim o iarnă grea din cauza creșterii costurilor pentru facturi și alimente. O iarnă în care căldura Crăciunului va putea ajunge la cei mici din comunitățile vulnerabile doar prin cadouri. Vedem zilnic familii, în satele unde activăm, care după ce cumpără lemne de foc și alimente numără până la ultimul bănuț rămas, pe care îl vor îndrepta tot către lucruri extrem de necesare în gospodărie. Ei nu-și pun problema de cadouri de Crăciun pentru copii, din cauză că nu-și permit. Ne dorim să aducem în casele lor puțină speranță. Vrem să ajungem cu cadouri de Crăciun la peste 2.500 de copii din comunitățile unde activăm”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România. Donații pentru cadourile de anul acesta se pot oferi prin SMS la 8864 (4 euro/lună) sau orice altă sumă aici: http://bit.ly/3VhC1Ni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *