Studiu: 49 la sută dintre copii verifică uneori, rar sau deloc informațiile găsite pe internet

studiu 2

Utilizarea excesivă a tehnologiei, informaţiile false și cyberbullying-ul sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Organizația Salvați Copiii, în urma consultării a 5.000 de copii din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal.

CITEȘTE ȘI: Timișoara, marea relaxare: terase pline, oameni ieșiți la plimbare, ornamente de Paște

De asemenea, 32,4 la sută dintre copiii participanți la studiu au afirmat că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului ”Ora de Net” (sprijinit de Comisia Europeană) consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilităților digitale și gestionarea activității pe rețelele sociale.

Un alt studiu realizat de Organizația Salvați Copiii a reliefat numai 48 la sută dintre copiii chestionați știu să recunoască o știre falsă, în timp ce 49 la sută au afirmat faptul că verifică veridicitatea informațiilor găsite online doar din când în când, rar sau niciodată. Doar 11 la sută dintre copii au declarat că se informează din surse oficiale, în timp ce 17 la sută dintre ei au afirmat că validează valoarea de adevăr a unor informații prin consultarea persoanelor apropiate.Totodată, 22 la sută dintre copii și tineri cred că la televizor sau în publicațiile de știri nu pot fi difuzate știri false.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *